Schepen voor Ruimtelijke Ordening Sanne Van Looy
Volledig scherm
Schepen voor Ruimtelijke Ordening Sanne Van Looy © Toon Verheijen

Toetsingskader moet principes kwaliteitsplan doen doordringen in bouwprojecten

MalleNu de bouwpauze voor appartementencomplexen afgelopen is, hanteert de gemeente Malle een kwaliteitsplan. De principes van dit plan moeten via een toetsingskader doordringen in nieuwe projecten. Dat is zopas ontworpen.

 1. Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huiveringwekkende true crime-docureeksen
  Streamz

  Kippenvel verzekerd: dit zijn de meest huivering­wek­ken­de true cri­me-docureek­sen

  True crime is de laatste jaren een belangrijk deel geworden van het aanbod van de streamingdiensten. Eén ding mag alvast duidelijk zijn: niet alleen in het buitenland worden er ernstige misdrijven gepleegd. Op woensdag 18 mei schoot Streamz ‘True Crime Belgium: Schellebellemoord: De zaak Prosper Van der Borght’ op ons af. Het ideale moment om enkele spannende docureeksen binnen dit genre in onze Kijkgids te bundelen. Passeren de revue: een meesteroplichter, een wereldberoemde moordzaak, een gewetenloze seriemoordenaar en een vreselijk familiedrama.
 2. Na bouwpauze is er het kwaliteitsplan: leidraad moet groen en landelijk karakter van Malle versterken
  Malle

  Na bouwpauze is er het kwaliteits­plan: leidraad moet groen en landelijk karakter van Malle versterken

  Nu dat de bouwpauze voor appartementencomplexen in Malle sinds vandaag is afgelopen, vormt het kwaliteitsplan voortaan een afwegingskader om toekomstige bouwontwikkelingen in Malle te beoordelen. “Nieuwe ontwikkelingen moeten sowieso een meerwaarde bieden aan de onmiddellijke omgeving, bijvoorbeeld door een park of speeltuin in te richten”, aldus Sanne Van Looy (N-VA), schepen voor Ruimtelijke Ordening.
 1. Sunrise Festival stevent af op recordeditie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”
  Lille

  Sunrise Festival stevent af op recordedi­tie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”

  De festivalwereld heeft moeilijke jaren achter de rug, maar de honger is groot bij de muziekfans en dat merken ze bij Sunrise Festival als geen ander. Voor het eerst in het bestaan stevent het festival af op een alvast uitverkochte zaterdag en dus 20.000 bezoekers. Het festivalterrein én de camping zijn ook uitgebreid. “Een groter terrein, maar de sfeer en de kwaliteit blijft hetzelfde”, zegt organisator Marijn Venmans.
 2. "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspecialist voor een betere nachtrust
  HLN Shop

  "Ga niet te vroeg naar bed en eet geen chocolade": vijf tips van de slaapspeci­a­list voor een betere nachtrust

  Lig jij wel eens te woelen in bed en/of heb je het moeilijk er ‘s ochtends uit te komen? Slaapproblemen kunnen op termijn zwaar doorwegen op je gemoed en gezondheid. Word je geplaagd door een ontregelde nachtrust, schiet psycholoog en slaapspecialist Annelies Smolders te hulp. Met haar groepspraktijk Huis Midori reikt de ervaringsdeskundige slaapexpertise en therapie op maat aan, en dat doet ze nu ook online met de masterclass ‘Beter Slapen’. HLN Shop kreeg alvast vijf helpende tips.