WeLoveCollette vzw organiseert het laatste weekend van augustus een spaghettislag
Volledig scherm
WeLoveCollette vzw organiseert het laatste weekend van augustus een spaghettislag © emz

Spaghettislag voor Collette (5): “Wandeltherapie met robot kost 10.000 euro per jaar”

MalleEen huisbereide spaghetti kopen of komen eten en tegelijkertijd het goede doel steunen? Dat kan het laatste weekend van augustus. WeLoveCollette vzw organiseert dan de benefiet ‘Mevrouw Spaghetti’. De opbrengst gaat naar Collette (5) uit Oostmalle, een meisje met hersenverlamming, en haar lotgenootjes.

 1. Kinderen met hersenverlamming kunnen alpaca’s ontmoeten dankzij vzw: Collette (5) geeft startschot nieuw project
  Malle/Hoogstraten

  Kinderen met hersenver­lam­ming kunnen alpaca’s ontmoeten dankzij vzw: Collette (5) geeft startschot nieuw project

  Collette (5), een meisje met hersenverlamming uit Oostmalle, is verzot geraakt op alpaca’s. Om ook andere kinderen met deze aandoening de wollige dieren te laten ontmoeten, gaat vzw Collette in zee met Epic Alpaca Farm in Meer (Hoogstraten). Dankzij dit goede doel kunnen kinderen met een hersenverlamming in bijzijn van hun gezin gratis alpaca’s komen voederen en knuffelen. Maandagvoormiddag gaf Collette zelf het startschot van het project.
 1. Wrevel over renovatiewerken die voet- en fietspad inpalmen: “Levensgevaarlijk voor zwakke weggebruikers”
  Zoersel

  Wrevel over renovatie­wer­ken die voet- en fietspad inpalmen: “Levensge­vaar­lijk voor zwakke weggebrui­kers”

  De renovatiewerken aan het oud gemeentehuis in Zoerseldorp blijven tot wrevel leiden. Door de werfopstelling is momenteel voor voetgangers en fietsers slechts een doorgang van fietsers beschikbaar. Dat er op vraag van het gemeentebestuur intussen een omleiding werd voorzien, is volgens oppositiepartij Vlaams Belang geen structurele oplossing. “Veiligheid voor zwakke weggebruikers is voor dit bestuur blijkbaar totaal niet belangrijk”, vindt voorzitter Wouter Bollansée (VB). “We proberen dit soort situaties te vermijden, maar soms kan het nu eenmaal niet anders”, reageert schepen van Mobiliteit Marc De Cordt (Groen).
 2. Op huizenjacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”
  PREMIUM
  Kasterlee

  Op huizen­jacht in... het groene Kasterlee: “Wil je een huis met een vergezicht over de velden, kan de prijs stijgen tot 500.000 euro”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij gaan elke week op zoek met een lokale immomakelaar. Deze week in de provincie Antwerpen: Kasterlee. “Een huis in Kasterlee kost meestal tussen de 300.000 euro en de 435.000 euro, maar die prijs kan nog flink oplopen.”
 3. Collette kreeg herseninfarct na mogelijke fout tijdens geboorte, vier jaar later wachten ouders nog steeds op uitspraak Fonds voor Medische Ongevallen
  PREMIUM
  Malle

  Collette kreeg hersenin­farct na mogelijke fout tijdens geboorte, vier jaar later wachten ouders nog steeds op uitspraak Fonds voor Medische Ongevallen

  Het Fonds voor Medische Ongevallen (FMO) laat volgens de Pano-reportage van VRT afgelopen maandag maar al te vaak slachtoffers in de kou staan. Een beslissing kan jaren duren. Ook de ouders van Collette (4) uit Malle wachten al sinds midden 2018 op een definitief verslag. Hun dochtertje liep na een herseninfarct tijdens de geboorte een hersenverlamming en onbehandelbare vorm van epilepsie op. “Het meest pijnlijke voor ons is dat er nooit een blijk van erkenning is geweest”, vertelt de mama van Collette.