Sanne Van Looy is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe burgemeester van Malle
Volledig scherm
PREMIUM
Sanne Van Looy is vanaf 1 januari 2022 de nieuwe burgemeester van Malle © Tessa Kraan

Sanne Van Looy (30) wordt eerste vrouwelijke burgemeester van Malle: “Dingen opgeven? Ik ga er net veel van terugkrijgen”

MalleNa een ononderbroken periode van 27 jaar stopt Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle) als burgemeester van Malle. De 30-jarige Sanne Van Looy (N-VA) neemt vanaf 1 januari 2022 de fakkel over. Ze legde dinsdag de eed af aan provinciegouverneur Cathy Berx. Maak alvast kennis met de eerste “burgermoeder” van Malle: een sociaal beestje met een resem diploma’s, een stevige dosis leergierigheid en een grote werklust. 

 1. Twee nieuwe routes doorheen Zoerselse dorpskernen moeten ook minder mobielen in beweging brengen

  Twee nieuwe routes doorheen Zoerselse dorpsker­nen moeten ook minder mobielen in beweging brengen

  De gemeente Zoersel heeft donderdag twee nieuwe voetgangerscirkels gelanceerd. Die bewegwijzerde routes doorheen de dorpskernen van Zoersel en Halle-Zoersel zijn ook geschikt voor wie met een wandelstok, rolwagen of rolstoel op pad gaat. De wandelingen beginnen en eindigen dan ook niet toevallig aan woonzorgcentrum De Buurt en Vulpia Residentie Halmolen. “Het bevordert niet alleen de gezondheid, maar zorgt ook voor meer ontmoeting”, aldus Katrien Schryvers (CD&V), schepen voor Gezondheidsbeleid en Sociale Zaken.
  Zoersel
 2. De populairste elektrische bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professioneel gebruik
  Jobat

  De populair­ste elektri­sche bedrijfsauto’s op een rij: dit moet je weten over de kosten bij privé en professio­neel gebruik

  Het loon op een fiscaal aantrekkelijke manier spekken gebeurt met extralegale voordelen, zoals maaltijdcheques, een groepsverzekering of een hospitalisatieverzekering. In dat rijtje hoort uiteraard ook de bedrijfswagen thuis. Welke elektrische modellen krijgen daarbij de voorkeur? En hoe zit het precies met de kostenverdeling tussen werkgever en werknemer? Jobat.be biedt een overzicht.