De Mostheuvellaan
Volledig scherm
De Mostheuvellaan © Dirk Janssens

Redding nabij voor bomen in Mostheuvellaan? Negatief advies voor riolering in historische dreef

MalleDe gemeente Malle wil gescheiden rioleringen leggen in de Mostheuvellaan. Daarvoor moeten de historische betonklinkers (‘blokjes’) en de iconische laanbomen wijken. Dat is niet naar de zin van alle bewoners. Het buurtcomité ‘Red de Mostheuvellaan’ tekende beroep aan. De provinciale omgevingsvergunningscommissie heeft een negatief advies gegeven voor het rioleringsproject. 

  1. 110 bomen ‘roepen om hulp’: inwoners Mostheuvellaan gebruiken spandoeken om paardenkastanjes van de kap te redden

    110 bomen ‘roepen om hulp’: inwoners Mostheuvel­laan gebruiken spandoeken om paardenkas­tan­jes van de kap te redden

    ‘Ik ben Kris. Het gemeentebestuur wil me dood! Red mij!’ staat er te lezen op een kleine spandoek aan een paardenkastanje op de Mostheuvellaan in Malle. En zo heeft elk van de 110 laanbomen een naam en stem gekregen. Op die manier voeren de inwoners van de straat actie tegen de beslissing van het gemeentebestuur om de bomen en historische betonklinkers te laten verdwijnen in functie van rioleringswerken. Burgemeester Harry Hendrickx (DBM), naar wie ook een boom vernoemd is, reageert namens de meerderheidspartijen dat er op het besluit niet wordt teruggekomen.
  2. Bewonersprotest haalt niets uit: historische betonklinkers en paardenkastanjes Mostheuvellaan moeten wijken voor heraanleg

    Bewo­nerspro­test haalt niets uit: histori­sche betonklin­kers en paardenkas­tan­jes Mostheuvel­laan moeten wijken voor heraanleg

    De bewoners van de Mostheuvellaan in Malle hebben donderdag een noodkreet gericht aan de gemeenteraad met de vraag om hun dreef met historische betonklinkers en paardenkastanjes te behouden. In de dreef zijn rioleringswerken gepland. Ze ijveren voor een fietsstraat met eenrichtingsverkeer en een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Het gemeentebestuur zal het rioleringsplan echter goedkeuren. Pidpa zal dus een omgevingsvergunning kunnen indienen voor de heraanleg van de straat.