Van links naar rechts: toekomstig burgemeester en huidig schepen Sanne Van Looy (N-VA) van Malle, architect Nel Lernout, gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en directeur Johan Mutert in een van de binnentuinen van het Provinciaal Vormingscentrum Malle.
Volledig scherm
Van links naar rechts: toekomstig burgemeester en huidig schepen Sanne Van Looy (N-VA) van Malle, architect Nel Lernout, gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en directeur Johan Mutert in een van de binnentuinen van het Provinciaal Vormingscentrum Malle. © Toon Verheijen

Provincie pompt 34 miljoen euro in grondige renovatie Provinciaal Vormingscentrum Malle

MalleDe provincie Antwerpen pompt de volgende jaren niet minder dan 34 miljoen euro in een gronde renovatie van het Provinciale Vormingscentrum Malle. De eerste fase is onlangs goedgekeurd om het inkomgedeelte, de kantoren en een aantal polyvalente ruimtes te vernieuwen. Kostprijs: zo'n 5 miljoen euro. “De gebouwen hebben na meer dan 44 jaar hun beste tijd gehad”, vertellen gedeputeerde Luk Lemmens (N-VA) en directeur Johan Mutert.

 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthoutse Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”
  Noordrand

  Deur staat nu toch op een kier voor Nationaal Park Kalmthout­se Heide: “Jaar tijd om alles op punt te stellen”

  De deur staat dan toch nog op een kier voor een Nationaal Park Kalmthoutse Heide. Het Grenspark gaat dit weekend de conceptnota aanpassen en opnieuw voorleggen aan alle betrokken partijen. Zo zou er eerst uitgegaan worden van de Kalmthoutse Heide zelf uit te breiden, en dus nog niet het gebied rondom. Er is ook de belofte dat de landbouwers géén restricties zullen opgelegd krijgen.