De bewoners van de Mostheuvellaan verspreiden flyers met een route om wandelaars de Mostheuvellaan te laten ontdekken. Zo willen ze meer draagvlak creëren om de historische dreef te behouden
Volledig scherm
De bewoners van de Mostheuvellaan verspreiden flyers met een route om wandelaars de Mostheuvellaan te laten ontdekken. Zo willen ze meer draagvlak creëren om de historische dreef te behouden © Klaas De Scheirder

Protest tegen verdwijnen historische dreef gaat verder: flyer laat wandelaars Mostheuvellaan ontdekken

MalleDe bewoners van de Mostheuvellaan blijven actievoeren tegen het verdwijnen van de historische betonklinkers en statige paardenkastanjes in hun laan. Via lokale handelaars verspreiden ze een flyer met een wandelroute. Zo willen ze wandelaars de Mostheuvellaan laten ontdekken als historische dreef. “Zodat ze mee onze straat verdedigen”, aldus bewoner Kris Versmissen. 

 1. De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakantietips voor de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  De ZOO, Casa Blanca of minigolf: ontdek hier onze 7 zomervakan­tie­tips voor de regio Antwerpen

  De zomervakantie is alweer halverwege. In juli viel er al heel wat te beleven, maar misschien ben je nog op zoek naar leuke activiteiten voor augustus. Een reisje met het gezin of een zomerkamp met vrienden? Voor ouders die niet weten waar ze hun kroost mee moeten entertainen, hebben wij alvast zeven leuke tips opgelijst in de regio Antwerpen. Van de ZOO van Antwerpen tot een potje minigolf: hier beleef je samen met de kids een geslaagde vakantie.
 2. Bewonersprotest haalt niets uit: historische betonklinkers en paardenkastanjes Mostheuvellaan moeten wijken voor heraanleg

  Bewo­nerspro­test haalt niets uit: histori­sche betonklin­kers en paardenkas­tan­jes Mostheuvel­laan moeten wijken voor heraanleg

  De bewoners van de Mostheuvellaan in Malle hebben donderdag een noodkreet gericht aan de gemeenteraad met de vraag om hun dreef met historische betonklinkers en paardenkastanjes te behouden. In de dreef zijn rioleringswerken gepland. Ze ijveren voor een fietsstraat met eenrichtingsverkeer en een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Het gemeentebestuur zal het rioleringsplan echter goedkeuren. Pidpa zal dus een omgevingsvergunning kunnen indienen voor de heraanleg van de straat.
 1. Nog lange weg te gaan voor degelijk fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius
  Zoersel/Malle

  Nog lange weg te gaan voor degelijk fietspad tussen Westmalle en Sint-Antonius

  De roep naar een nieuw, deftig fietspad langs de Antwerpsesteenweg tussen Sint-Antonius Zoersel en Westmalle klinkt luid. Nog vele grondafstanden zijn echter nodig om dat te kunnen realiseren. Momenteel zijn 75 van de 216 noodzakelijke onteigeningen gebeurd. Over 15 andere is een akkoord. Dat blijkt uit een antwoord van Vlaams mobiliteitsminister Lydia Peeters (Open Vld) op vragen van Vlaams parlementslid en Zoersels schepen Katrien Schryvers (CD&V).
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.
 3. 110 bomen ‘roepen om hulp’: inwoners Mostheuvellaan gebruiken spandoeken om paardenkastanjes van de kap te redden

  110 bomen ‘roepen om hulp’: inwoners Mostheuvel­laan gebruiken spandoeken om paardenkas­tan­jes van de kap te redden

  ‘Ik ben Kris. Het gemeentebestuur wil me dood! Red mij!’ staat er te lezen op een kleine spandoek aan een paardenkastanje op de Mostheuvellaan in Malle. En zo heeft elk van de 110 laanbomen een naam en stem gekregen. Op die manier voeren de inwoners van de straat actie tegen de beslissing van het gemeentebestuur om de bomen en historische betonklinkers te laten verdwijnen in functie van rioleringswerken. Burgemeester Harry Hendrickx (DBM), naar wie ook een boom vernoemd is, reageert namens de meerderheidspartijen dat er op het besluit niet wordt teruggekomen.