Vaste medewerkster Ilse Herygers (47) stelde zelf voor aan de uitbater van Gastropub 't Molenhuys om opnieuw mondmaskers te dragen nu het aantal coronabesmettingen weer in stijgende lijn gaat
Volledig scherm
Vaste medewerkster Ilse Herygers (47) stelde zelf voor aan de uitbater van Gastropub 't Molenhuys om opnieuw mondmaskers te dragen nu het aantal coronabesmettingen weer in stijgende lijn gaat © emz

Personeel van Westmalse horecazaak draagt preventief een mondmasker: “Voorkomen dat we weer dicht moeten”

MalleHet aantal coronabesmettingen in de Eerstelijnszone Voorkempen is de afgelopen twee weken verdriedubbeld. Er wordt opgeroepen waakzaam te zijn voor het virus. Het Gastropub ‘t Molenhuys in Westmalle neemt op eigen initiatief alvast het zekere voor het onzekere. Het personeel draagt weer een mondmasker, ook al is dat sinds 1 oktober niet meer verplicht. 

 1. Foodtruckbedrijf wil paardenwinkel omtoveren tot feestzaal: “Het werd hier vroeger al ‘de bierhal’ genoemd”
  PREMIUM
  Malle/Zoersel

  Foodtruck­be­drijf wil paardenwin­kel omtoveren tot feestzaal: “Het werd hier vroeger al ‘de bierhal’ genoemd”

  Event- en cateringbedrijf Bevers & Bevers uit Oostmalle wil op een steenworp van z’n eigen terreinen op de Lierselei een feestzaal realiseren. Die zou komen in de vroegere paardenwinkel Hippos, vlak bij de grens met Zoersel. Volgens de plannen moet de locatie vooral dienen voor opleiding van eigen personeel in de keuken, bedrijfsfeesten en bijvoorbeeld trouwfeesten. “Een discotheek hoeft de buurt zeker niet te vrezen”, verzekert zaakvoerder Jurgen Bevers, die de feestzaal tegen de zomer van 2024 hoopt te openen.
 2. Einde danscafé en discotheek lijkt in zicht: plannen voor twintig appartementen en vier handelszaken
  PREMIUM
  Malle

  Einde danscafé en discotheek lijkt in zicht: plannen voor twintig appartemen­ten en vier handelsza­ken

  Het was al langer geweten dat Danskafee ‘t Hofke en discotheek The Missing Link in Westmalle geen lange toekomst meer beschoren zijn. Het einde voor de populaire uitgaansbuurt lijkt nu effectief in aantocht. Er is een aanvraag ingediend om op die locatie twintig appartementen en vier handelszaken te mogen realiseren. “We willen in augustus eraan beginnen”, aldus projectontwikkelaar Roby Thuys, zaakvoerder van Reds.