Het personeel zit al twee maanden in onzekerheid.
Volledig scherm
Het personeel zit al twee maanden in onzekerheid. © Laenen

Personeel Pasec staakt tot woensdagavond: “Al te lang in onzekerheid”

Het personeel van pallettenfabrikant Pasec uit Malle legt al zeker tot woensdagavond het werk neer. Twee maanden geleden kregen de personeelsleden het slechte nieuws te horen dat de directie niet minder dan 107 van de 137 banen wil schrappen. De onderhandelingen zijn nu vastgelopen op een extralegale ontslagvergoeding per jaar anciënniteit.

 1. De coronacijfers in Malle van vrijdag 16 oktober

  De coronacij­fers in Malle van vrijdag 16 oktober

  In Malle zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 25 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Malle komt dat getal nu op 160 te liggen. Malle heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 1. Immaculata viert internationale werking en krijgt kwaliteitslabel voor virtueel uitwisselingsproject
  Malle

  Immaculata viert internatio­na­le werking en krijgt kwaliteits­la­bel voor virtueel uitwisse­lings­pro­ject

  De secundaire school van het Immaculata Instituut in Malle heeft naar aanleiding van de ErasmusDays haar internationale werking in de kijker gezet. Het aanbod beperkte zich niet tot daadwerkelijke verplaatsingen: een zesdejaarsklas kreeg vrijdag immers voor haar virtueel project een kwaliteitslabel van eTwinning, een digitaal uitwisselingsplatform voor Europese scholen.