Maria en Jef uit Westmalle gaan geregeld wandelen met beestrijk gezelschap in de bossen rond de trappistenabdij. Hangbuikzwijn Knor, schaap Liesje en Duitse herder Dax zijn hun vaste compagnons. De Roemeense straathond Figo is eigenlijk van hun kleinkind
Volledig scherm
Maria en Jef uit Westmalle gaan geregeld wandelen met beestrijk gezelschap in de bossen rond de trappistenabdij. Hangbuikzwijn Knor, schaap Liesje en Duitse herder Dax zijn hun vaste compagnons. De Roemeense straathond Figo is eigenlijk van hun kleinkind © Klaas De Scheirder

Op wandel met honden, schaap en... hangbuikzwijn: “Zelfs in Canada en China is Knor bekend”

MalleWie wel eens in de bossen rond de trappistenabdij in Westmalle vertoeft, heeft Jef Leirs (75) en Maria Schenck (64) ongetwijfeld al gespot in gezelschap van een olijk trio. Het koppel gaat regelmatig wandelen met hun herdershond Dax, schaap Liesje én hangbuikzwijn Knor aan de leiband. “Niet alleen de dieren, maar ook wij vinden dat plezant.”

  1. Vijf restaurants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteitsvolle zaken dan één kans op een Michelinster”
    PREMIUM
    Turnhout

    Vijf restau­rants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteits­vol­le zaken dan één kans op een Michelin­ster”

    Alex Verhoeven begon zijn carrière in de keuken van Hof van Cleve. Tegenwoordig roert hij in de potten van Hert, het restaurant dat hij in Turnhout opende op 72 meter hoogte. Maar Alex Verhoeven is veel meer dan alleen Hert. Hij runt binnenkort vijf restaurants én heeft plannen voor een feestzaal. “Ik moet toegeven dat ik mezelf onlangs ben tegengekomen.”