In de schuur van dit huis met een hoeve op de Antwerpsesteenweg werd een oorlogsgranaat gevonden
Volledig scherm
In de schuur van dit huis met een hoeve op de Antwerpsesteenweg werd een oorlogsgranaat gevonden © emz

Oorlogsgranaat gevonden tijdens opruimen van schuur, geen ontploffingsgevaar

MalleEen bewoner van een huis met erachter een hoeve op de Antwerpsesteenweg in Westmalle stootte maandag op een granaat tijdens het opruimen van een schuur. De politie en brandweer kwam ter plaatse. Er was geen gevaar.

 1. Ooit maakte hij drugs in bad, nu heeft hij zijn eigen fietsenwinkel: hoe Yves (38) zijn leven totaal omgooide na 7 maanden cel
  PREMIUM
  Malle

  Ooit maakte hij drugs in bad, nu heeft hij zijn eigen fietsenwin­kel: hoe Yves (38) zijn leven totaal omgooide na 7 maanden cel

  Ooit maakte Yves Jochums (38) vloeibare GHB in zijn bad, dealde hij speed en gebruikte hij heroïne. Met het drugsmilieu heeft hij gebroken. Dankzij een werkstraf bij De Fietsdokter vzw in Schilde kweekte hij een passie voor fietsen repareren en verkopen. Sinds 1 maart heeft hij onder de vleugels van die vzw zijn eigen winkel: De Oostmalse Fietskliniek. “Dit heeft mijn leven weer glans gegeven”, vertelt Yves.
 2. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.