'Solidarity Action Brussels' zette eind september druk op Malle vanwege haar band met een Poolse stad die de LGBT-gemeenschap niet tolereert.
Volledig scherm
'Solidarity Action Brussels' zette eind september druk op Malle vanwege haar band met een Poolse stad die de LGBT-gemeenschap niet tolereert. © Solidarity Action Brussels

Nog geen officieel antwoord op brief van Malle aan LGBT-vrije zustergemeente in Polen

MalleDe gemeente Malle heeft nog geen officieel antwoord ontvangen op hun brief aan zustergemeente Zakrzówek. Dat meldt burgemeester Harry Hendrickx (DBM) op de gemeenteraad van donderdag 17 december. In het schrijven veroordeelde de voltallige gemeenteraad de beslissing van de Poolse gemeente om zichzelf uit te roepen tot LGBT-vrije zone.

 1. Malle schrijft afkeurende brief aan Poolse LGBT-vrije zustergemeente: “De rechten van de mens kunnen niet zomaar aan de kant worden gezet”
  Malle

  Malle schrijft afkeurende brief aan Poolse LG­BT-vrije zusterge­meen­te: “De rechten van de mens kunnen niet zomaar aan de kant worden gezet”

  De gemeente Malle heeft namens de voltallige gemeenteraad een brief geschreven aan haar zustergemeente Zakrzówek. Daarin veroordeelt Malle de beslissing van het Poolse gemeente om zichzelf uit te roepen tot LGBT-vrije zone. “We willen een duidelijk signaal geven dat we als tolerante gemeente hier niet mee akkoord kunnen gaan”, aldus gemeenteraadsvoorzitter Dirk Gerinckx (N-VA), die de brief schreef op basis van de bekommernis van het Malse comité Intergemeentelijke Verbroedering.
 2. Koppel uit Amsterdam opent B&B Heihuyzen: “Gasten laten meegenieten van de prachtige Kempense natuur”
  Malle

  Koppel uit Amsterdam opent B&B Heihuyzen: “Gasten laten meegenie­ten van de prachtige Kempense natuur”

  Joop Vrijhoeven (65) en Loes Kastermans (63) hebben op Heihuizen in Oostmalle een eigen B&B geopend. Het uitbatend koppel beschouwt vooral de ligging in de Kempense natuur als grote troef. “Ik kreeg alsmaar vaker de vraag van wandelaars en fietsers of ze hier ergens konden overnachten. Dat sterkte ons om onze droom van een eigen bed and breakfast te verwezenlijken”, vertelt Joop.
 1. Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"
  Play

  Ann Van Elsen shockeert dochter June: "Vuile trien!"

 2. Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi
  Play

  Nieuwe beelden tonen hoe bestormers Capitool op zoek gaan naar Nancy Pelosi