Uitbater Lowie Tielens (links) met Louis Van den Eynde en Annemie Mintjens aan Bar Lowie, die donderdag opent
Volledig scherm
Uitbater Lowie Tielens (links) met Louis Van den Eynde en Annemie Mintjens aan Bar Lowie, die donderdag opent © Klaas De Scheirder

Nieuwe zomerbar opent in achtertuin van Louis (75): “Iedereen schrikt als ze zien hoe groot het hier wel is”

MalleBinnenkort kan niet enkel Marie-Jeanne - de Bomma - Conings (90) uit Oostmalle zeggen dat ze een zomerbar in haar achtertuin heeft, die daarenboven nog eens naar haar vernoemd is. Die eer is vanaf donderdag ook weggelegd voor Louis Van den Eynde (75) uit Westmalle. Zijn vroegere taverne en feestzaal ‘In de Melkkit’ heeft Bevers & Bevers Event Catering getransformeerd tot ‘Bar Lowie’, die donderdag voor het eerst haar deuren opent.

 1. Politiezone Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant
  PREMIUM
  Noordrand Antwerpen

  Politiezo­ne Grens ziet als enige aantal inbraken licht stijgen, elders blijven cijfers aan de lage kant

  In verschillende Nederlandse gemeenten lijkt het aantal inbraken weer fors te stijgen nu dat de maatregelen versoepeld zijn, maar in enkele politiezones in de noordrand van Antwerpen lijkt die tendens zich niet voort te zetten. Al is er in de politiezone Grens wél een kleine stijging. De politie wil graag ook enkele tips meegeven om inbrekers af te schrikken.
 2. Mallenaren mogen opgepompt grondwater putten uit container of vat aan bouwwerven
  Malle

  Mallenaren mogen opgepompt grondwater putten uit container of vat aan bouwwerven

  Het gemeentebestuur van Malle heeft een actieplan voor het oppompen van grondwater op bouwwerven goedgekeurd. Wanneer bouwprojecten meer dan 20.000 kubieke meter grondwater oppompen en deze bronbemaling minstens twee weken in de periode van mei tot en met augustus gebeurt, moet er een container of vat grondwater ter beschikking gesteld worden. Burgers, landbouwers of de gemeentelijke groendienst kunnen daaruit opgepompt grondwater putten om te hergebruiken.