Porseleinendraaister Anja Meeusen uit Westmalle heeft het boekje 'Vertaald Licht' gemaakt. Dat stelt ze zaterdag voor in haar atelier.
Volledig scherm
Porseleinendraaister Anja Meeusen uit Westmalle heeft het boekje 'Vertaald Licht' gemaakt. Dat stelt ze zaterdag voor in haar atelier. © emz

Nieuw boekje van porseleinendraaister prikkelt alle zintuigen

MalleVoor Anja Meeusen uit Westmalle is voelen belangrijker dan denken wanneer ze met haar vingers porselein draait. Omdat ze vindt dat we ons te vaak beperken tot onze ogen en ons verstand, heeft ze het boekje ‘Vertaald Licht’ gemaakt. Een combinatie van elementen waaronder beelden van haar aardewerk activeert alle zintuigen. Zaterdag stelt ze haar boekje voor in haar atelier. 

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. Permanente bloemencirkel aangeplant voor Loes (7): “Fleurige en levendige herinnering”
  PREMIUM
  Schoten

  Permanente bloemencir­kel aangeplant voor Loes (7): “Fleurige en levendige herinne­ring”

  Bijna een jaar geleden verongelukte de 7-jarige Loes de Laat uit Schoten. Kort na het tragisch fietsongeval maakten enkele Schotenaren met kleurrijke bloemen een eenhoorn aan de Sint-Cordulakerk, waar het meisje begraven werd. Nu de viooltjes wat uitgebloeid zijn, heeft de gemeente in samenspraak met de ouders van Loes een permanente bloemencirkel aangeplant op het grasperk tegenover de kerk. “Het zal een plek zijn waar iedereen troost kan vinden”, aldus mama Nathalie Joossens (36) en papa André de Laat (38).