Danny (links) en Davy (rechts) Verbaeten in The Missing Link, die vrijdag opnieuw mag openen na anderhalf jaar wachten. De frigo's moeten nog ingeladen worden.
Volledig scherm
Danny (links) en Davy (rechts) Verbaeten in The Missing Link, die vrijdag opnieuw mag openen na anderhalf jaar wachten. De frigo's moeten nog ingeladen worden. © emz

Na anderhalf jaar opnieuw feesten in The Missing Link: “Gezonde stress, maar veel goesting”

MalleDe cafés hebben al een maand lang geen sluitingsuur meer, maar dancings en discotheken mogen pas vrijdag 1 oktober opnieuw feestgangers ontvangen. The Missing Link in Westmalle verwacht alvast een full house op de allereerste avond sinds anderhalf jaar. 

 1. HUIZENJACHT. Merksplas in de Noorderkempen: “De unieke architectenwoning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkansjes”
  PREMIUM
  Merksplas

  HUIZEN­JACHT. Merksplas in de Noorderkem­pen: “De unieke architec­ten­wo­ning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkans­jes”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij zoeken het voor jou uit. Deze week in de provincie Antwerpen: de landelijke Kempense gemeente Merksplas. “Boven de 300.000 euro heb je wel wat interessante mogelijkheden, ook in de buurt van de prachtige natuur van de Kolonie.”
 2. Van ratten die eieren leggen tot de ploeg van ’t stad: de grappigste antwoorden op examenvragen, gedeeld door Antwerpse professors
  PREMIUM
  Antwerpen

  Van ratten die eieren leggen tot de ploeg van ’t stad: de grappigste antwoorden op examenvra­gen, gedeeld door Antwerpse professors

  Het einde van de (winter)examens voor hogeschool- en universiteitsstudenten is in zicht. Dat leverde hopelijk heel wat goede punten voor hen op, maar ongetwijfeld kregen professoren en lectoren ook dit keer te maken met enkele grappige blunders. Deze docenten in Antwerpen delen alvast de meest hilarische examenantwoorden die ze ooit voor ogen kregen. “Die cartoon over een groepje majoretten ligt nog altijd op mijn bureau, als reliek.”
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.
 2. Weer tot in de vroege uurtjes op café, maar nog niet dansen of naar de discotheek: “Onbegrijpelijk dat we nog een maand moeten wachten”
  PREMIUM
  Malle/Zoersel

  Weer tot in de vroege uurtjes op café, maar nog niet dansen of naar de discotheek: “Onbegrij­pe­lijk dat we nog een maand moeten wachten”

  Vanaf vandaag kunnen we opnieuw met zoveel en zolang we maar willen op café gaan. Tenzij cafés of discotheken gebruikmaken van het achterpoortje ‘op private uitnodiging’, mogen we onze dansbenen er nog niet losgooien. Dat wekt toch wel wat wrevel. “Vanaf 1 september mag je staan dansen en springen op een trouwfeest. Waarom kan dat in een dancing dan niet?”, zucht Eddy Van den Reeck (69), uitbater van baandancing De Toverfluit in Halle-Zoersel.
 3. Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoeken kan smullen tijdens Maria Lichtmis
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van ‘banana pancakes’ tot ‘flensjes suzette’: ontdek 5 zaken in de regio Antwerpen waar je van heerlijke pannenkoe­ken kan smullen tijdens Maria Lichtmis

  Op 2 februari is het Maria Lichtmis: het feest bij uitstek om zonder schuldgevoel pannenkoeken te eten. Wij hebben voor jou vijf pannenkoekenhuisjes geselecteerd in de regio Antwerpen waar je lekker kan smullen van de heerlijke lekkernij: van flensjes suzette bij ‘t Notarjaet in Boechout tot plantaardige pannenkoeken met bananenvulling bij Vegateau in Antwerpen.