Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) houdt een digitale nieuwjaarsspeech.
Volledig scherm
Burgemeester Harry Hendrickx (DBM) houdt een digitale nieuwjaarsspeech. © Screenshot YouTube/Gemeente Malle

Molse hulpsint, ‘netiquette’ en een virtuele rattenvanger: Burgemeester Malle blikt terug op 2020 in digitale nieuwjaarsrede

MalleEen goeie twaalf minuten. Die tijd neemt burgemeester Harry Hendrickx (DBM) om de inwoners van Malle toe te spreken in zijn digitale nieuwjaarsrede. Daarin wenst hij niet alleen iedereen het allerbeste toe in 2021, maar blikt hij met een stevige dosis humor terug op 2020. “De eerste Pfizer-spuit voor Jos Hermans. ‘Gejost zijn’ krijgt ineens een andere betekenis”, is maar een van de vele spitsvondigheden. 

 1. Kinderen met hersenverlamming kunnen alpaca’s ontmoeten dankzij vzw: Collette (5) geeft startschot nieuw project
  Malle/Hoogstraten

  Kinderen met hersenver­lam­ming kunnen alpaca’s ontmoeten dankzij vzw: Collette (5) geeft startschot nieuw project

  Collette (5), een meisje met hersenverlamming uit Oostmalle, is verzot geraakt op alpaca’s. Om ook andere kinderen met deze aandoening de wollige dieren te laten ontmoeten, gaat vzw Collette in zee met Epic Alpaca Farm in Meer (Hoogstraten). Dankzij dit goede doel kunnen kinderen met een hersenverlamming in bijzijn van hun gezin gratis alpaca’s komen voederen en knuffelen. Maandagvoormiddag gaf Collette zelf het startschot van het project.
 2. Nieuwe pijpleiding loopt mogelijk doorheen gemeenten in noordrand van Antwerpen
  Stabroek/Kapellen/Kalmthout/Wuustwezel/Brecht/Schoten/Malle

  Nieuwe pijplei­ding loopt mogelijk doorheen gemeenten in noordrand van Antwerpen

  Als alles volgens planning verloopt, wordt in 2023-2024 gestart met de aanleg van een ondergrondse pijpleiding voor het transport van zuurstof en koolstofdioxide tussen de Antwerpse haven en het Duitse Ruhrgebied. Omgeving Vlaanderen heeft nog drie verschillende tracés op tafel liggen. Tot tachtig woningen zullen onteigend moeten worden. Het traject loopt sowieso door Stabroek. Twee van de mogelijke tracés lopen door Schoten. Eén van de voorgestelde leidingtrajecten passeren door Kapellen, Kalmthout, Wuustwezel, Brecht en Malle.
 1. Na bouwpauze is er het kwaliteitsplan: leidraad moet groen en landelijk karakter van Malle versterken
  Malle

  Na bouwpauze is er het kwaliteits­plan: leidraad moet groen en landelijk karakter van Malle versterken

  Nu dat de bouwpauze voor appartementencomplexen in Malle sinds vandaag is afgelopen, vormt het kwaliteitsplan voortaan een afwegingskader om toekomstige bouwontwikkelingen in Malle te beoordelen. “Nieuwe ontwikkelingen moeten sowieso een meerwaarde bieden aan de onmiddellijke omgeving, bijvoorbeeld door een park of speeltuin in te richten”, aldus Sanne Van Looy (N-VA), schepen voor Ruimtelijke Ordening.
 1. Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel
  Play
  bizar

  Aanhangwa­gen schiet los en wordt projectiel

 2. Binnenkijken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"
  Play

  Binnenkij­ken in het huis van Christoff: "Het eerste wat ik kocht was die koffer van Vuitton"