Simulatie windturbines
Volledig scherm
PREMIUM
Simulatie windturbines © Encon

Minister weigert vergunning voor windturbines op en rond industrieterrein: “Wat een opluchting”

Malle/ZoerselEr komen geen drie windturbines op en rond het industrieterrein De Schaaf-Delften op de grens van Malle en Zoersel. Dat heeft Vlaams minister voor Omgeving Zuhal Demir (N-VA) beslist. De drie initiatiefnemers Mintjens, Fingo en Tri (Etap Lighting) kunnen nog wel in hoger beroep gaan. 

 1. Initiatiefnemers windmolenproject tekenen beroep aan bij Vlaanderen, maar schrappen als toegeving één turbine
  Malle/Zoersel

  Initiatief­ne­mers windmolen­pro­ject tekenen beroep aan bij Vlaanderen, maar schrappen als toegeving één turbine

  De provinciale deputatie weigerde op 20 oktober de vergunning voor vier windmolens op en rond het industrieterrein De Schaaf-Delften op de grens van Malle-Zoersel. Tegen die beslissing gaan de drie industriebedrijven achter dat project in beroep bij het Vlaams Gewest. Wel schrappen ze één turbine uit het dossier. “We willen rekening houden met de bezorgdheden van de buurtbewoners”, klinkt het bij initiatiefnemers Tri (Etap Lighting), Fingo en Mintjens Group.
 1. Indrukwekkende renovatie van Gentse burgerwoning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”
  Livios

  Indrukwek­ken­de renovatie van Gentse burgerwo­ning: “Meer daglicht, ruimte en zicht op de tuin”

  Liselore en Peter wonen in een ruime burgerwoning in Gentbrugge. Samen met hun vijf kinderen vormen ze een nieuw samengesteld gezin. De halfopen woning dateert uit 1954 en was dus niet alleen aan renovatie, maar ook aan uitbreiding toe. De oude veranda aan de achterkant van de woning ruimde plaats voor een volledig nieuwe aanbouw met leefkeuken en maximaal contact met de tuin. Bouwsite Livios mocht het resultaat bekijken.
 2. Burgemeesters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweerlui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel

  Burgemees­ters enorm dankbaar voor talloze helpende handen: “Van brandweer­lui tot cateraars: jullie hebben ons diepste respect”

  Het was een hels weekend voor de bijna 200 brandweerlui die dagenlang in de weer zijn geweest om de enorme verwoestende brand op het Groot Schietveld de kop in te drukken. De gemeentebesturen van Wuustwezel en Brecht zijn hen enorm dankbaar, maar net zo goed de politie, de medische hulpdiensten als de geëvacueerde bewoners of cateraars die voor eten zorgden. “Maar laat ons vooral ook lessen trekken en samen met Defensie bekijken hoe we moeten omgaan met dit waardevolle natuurgebied”, vertellen burgemeesters Sven Deckers (N-VA) en Dieter Wouters (CD&V).
 1. André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"
  Play
  Kleine Jongen

  André Hazes spreekt over de gehoorpro­ble­men van zijn vader: "Zijn stem was zo goed maar hij zong vals omdat hij de toon niet hoorde"

 2. Oudste radiopresentator ter wereld (96) stopt na 72 jaar
  Play

  Oudste radiopre­sen­ta­tor ter wereld (96) stopt na 72 jaar