Onderwijsschepen Elisabeth Joris en armoedebestrijdingsschepen Wouter Patho geven in oktober rondleidingen aan scholieren in het inleefhuis. Er staat ook een spelcomputer van Fluvius, waar leerlingen spelenderwijs meer te weten komen over energiefacturen en tips krijgen hoe ze bewuster met energie moeten omgaan.
Volledig scherm
Onderwijsschepen Elisabeth Joris en armoedebestrijdingsschepen Wouter Patho geven in oktober rondleidingen aan scholieren in het inleefhuis. Er staat ook een spelcomputer van Fluvius, waar leerlingen spelenderwijs meer te weten komen over energiefacturen en tips krijgen hoe ze bewuster met energie moeten omgaan. © Wouter Patho

Meer dan zeshonderd middelbare scholieren leren hoeveel het leven kost en krijgen tips in het inleefhuis

MalleHet inleefhuis in Malle verwelkomt in oktober meer leerlingen uit de derde graad van de lokale middelbare scholen. Daar denken ze na over budget en armoede. Schepen voor Onderwijs Elisabeth Joris (DBM) en Schepen voor Sociale Zaken en Armoedebestrijding Wouter Patho (N-VA) geven er samen met professionals en vrijwilligers rondleidingen. “We ontvangen dit jaar meer dan zeshonderd scholieren.”

  1. Basisschool in Zoersel vrijgegeven na valse bommelding: “Hopelijk krijgt dader straf die hij nooit zal vergeten”
    Play
    Zoersel

    Basis­school in Zoersel vrijgege­ven na valse bommelding: “Hopelijk krijgt dader straf die hij nooit zal vergeten”

    De gemeentelijke basisschool De Kiekeboes op de Kerkstraat in Zoersel is dinsdagnamiddag ontruimd na een bommelding. De lokale politie kwam massaal ter plaatse. Er werd ook een explosievenhond ingezet, maar er werd niets gevonden. De 180 leerlingen kunnen morgen gewoon weer naar school. “Al zijn de leerkrachten en de directie van de school zwaar aangedaan”, aldus burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA).