De Oostmalse buurtvereniging 'Den Grooten Buurt' heeft in juni al twee fitnesstoestellen geplaatst aan WZC Ter Bleeke, maar wil dit nog uitbreiden tot een waar outdoor fitnessterrein
Volledig scherm
De Oostmalse buurtvereniging 'Den Grooten Buurt' heeft in juni al twee fitnesstoestellen geplaatst aan WZC Ter Bleeke, maar wil dit nog uitbreiden tot een waar outdoor fitnessterrein © Ewoud Meeusen

Mallenaren kunnen stemmen op favoriete burgerprojecten rond gezondheid en welzijn

MalleDe inwoners van Malle kunnen nog tot en met zondag 2 mei stemmen op hun drie favoriete projecten rond gezondheid en welzijn, ingediend door burgers. De beste ideeën krijgen een financieel duwtje in de rug. 

 1. Geëvacueerde bewoners mogen niets tekortkomen
  PREMIUM
  Brecht

  Geëvacueer­de bewoners mogen niets tekortko­men

  Door de brand aan het natuurdomein en militair domein in Groot Schietveld op de grens van Brecht en Wuustwezel moesten de geëvacueerde bewoners van de camping en een woonwijk elders hun nacht doorbrengen. Een honderdtal van hen doden zaterdag de tijd aan het gemeenschapscentrum ‘t Schoolhuis in Gooreind (Wuustwezel) totdat ze om16 uur vandaag weer naar huis mogen. “Gelukkig heeft mama een kleurboek en bal meegebracht”, lacht Marie (5).
 2. “Een barbecue voor reigers en buizerds”: boswachter Groot Schietveld meet schade op na natuurbrand
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  “Een barbecue voor reigers en buizerds”: boswachter Groot Schietveld meet schade op na natuur­brand

  De forse brand op het Groot Schietveld op de grens van Brecht, Wuustwezel en Brasschaat heeft ongeveer 570 hectare aan bos en heide in de as gelegd. De onmiddellijke gevolgen voor de natuur zijn groot. “Dieren zonder snelle poten of vleugels hadden geen schijn van kans”, zegt boswachter Harry Thys. Maar ook de indirecte impact is niet te onderschatten.
 1. Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije
  Play

  Duizenden dode vissen zorgen voor mysterie in Turkije

 2. Legendarische Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op
  Play

  Legendari­sche Ferrari F40 gaat volledig in vlammen op