Mobiliteitsschepen Sanne Van Looy (N-VA) op de trage verbindingsweg tussen de Schapenstraat en de Steenovenstraat, die binnenkort een naam zal krijgen
Volledig scherm
Mobiliteitsschepen Sanne Van Looy (N-VA) op de trage verbindingsweg tussen de Schapenstraat en de Steenovenstraat, die binnenkort een naam zal krijgen © RV

Malle doet beroep op inwoners om kleine weggetjes in kaart te brengen en een naam te geven

MalleDe gemeente Malle heeft het netwerk van zogenaamde trage wegen in kaart gebracht. Al doet het bestuur weldra nog een beroep op de inwoners om nog overige doorsteekjes, kerkwegen, akkerpaden, buurtwegen, karrensporen, jaagpaden... aan te vullen. Van vijf van deze weggetjes mogen de inwoners alvast mee de naam kiezen. 

 1. Capaciteitstarief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?
  Energie

  Capaci­teits­ta­rief vanaf 2022: zullen eigenaars van een digitale meter meer moeten betalen?

  Volgend jaar treedt het capaciteitstarief in werking: de netkosten van je elektriciteit zullen berekend worden op basis van je piekverbruik. Het hoogste stroomverbruik dat je iedere maand tijdens één kwartier optekent, bepaalt dan het zogenaamde capaciteitstarief. Je digitale meter zal die gegevens registreren. Maar wat verandert er als je nog steeds een klassieke, analoge meter hebt? En betaal je meer of minder als je een digitale meter hebt? Mijnenergie.be zocht het uit.
 2. 125 enthousiaste kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen
  wielrennen

  125 enthousias­te kinderen nemen deel aan ‘Dag van de Miniem’ van Vlaamse Wieler­school Provincie Antwerpen

  125 kinderen tussen acht en elf jaar hebben zaterdag deelgenomen aan ‘De Dag van de Miniem’. Een gratis initiatief van de Vlaamse Wielerschool Provincie Antwerpen, die gevestigd is in Herentals, in samenwerking met de Provinciale Jeugdcommissie Antwerpen. De kinderen kregen aan de start het bezoek van veldrijdster Sanne Cant, die als kind een trouwe bezoeker was van wat toen nog de Herentalse Wielerschool noemde.