ArtPoezTiek schenkt na het kunstenaarsweekend in Kasteel de Renesse 7.680 euro aan het Kinderkankerfonds. Daarvan leverde Domein de Renesse vzw een bijdrage van 500 euro. De cheque werd zondag overhandigd aan Art Poeztique. V.l.n.r.: Staf Janssens (Domein de Renesse vzw), Antonia Konings (vrouw Marinus van Nistelrooij), kunstenaar Marinus van Nistelrooij, voortrekster Artpoeztique Ivette Bens, Willy Vlaminckx (Domein de Renesse vzw), Michel Grootjans (voorzitter Domein de Renesse vzw), Jos Antonissen (man van Ivette), kunstenares Iris Crynen en kunstenaar Marc Aerts. Op achtergrond: vijver van kasteeldomein.
Volledig scherm
ArtPoezTiek schenkt na het kunstenaarsweekend in Kasteel de Renesse 7.680 euro aan het Kinderkankerfonds. Daarvan leverde Domein de Renesse vzw een bijdrage van 500 euro. De cheque werd zondag overhandigd aan Art Poeztique. V.l.n.r.: Staf Janssens (Domein de Renesse vzw), Antonia Konings (vrouw Marinus van Nistelrooij), kunstenaar Marinus van Nistelrooij, voortrekster Artpoeztique Ivette Bens, Willy Vlaminckx (Domein de Renesse vzw), Michel Grootjans (voorzitter Domein de Renesse vzw), Jos Antonissen (man van Ivette), kunstenares Iris Crynen en kunstenaar Marc Aerts. Op achtergrond: vijver van kasteeldomein. © emz

Kunstenaars schenken 7.680 euro aan Kinderkankerfonds

MalleHet Kasteel de Renesse in Oostmalle vormde begin oktober opnieuw het decor voor het kunstenaarsweekend van lokaal collectief ArtPoezTiek in samenwerking met Domein de Renesse vzw. Zoals bij de vorige edities ging ook deze keer de opbrengst naar het Kinderkankerfonds. Het evenement leverde maar liefst 7.680 euro op voor het goede doel. 

 1. HUIZENJACHT. Merksplas in de Noorderkempen: “De unieke architectenwoning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkansjes”
  PREMIUM
  Merksplas

  HUIZEN­JACHT. Merksplas in de Noorderkem­pen: “De unieke architec­ten­wo­ning en de ruime villa met zwembad zijn buitenkans­jes”

  Op zoek naar een nieuwe stek? Of gewoon erg nieuwsgierig naar wat de huizen tegenwoordig kosten in Vlaanderen en waar iedereen wil wonen? Wij zoeken het voor jou uit. Deze week in de provincie Antwerpen: de landelijke Kempense gemeente Merksplas. “Boven de 300.000 euro heb je wel wat interessante mogelijkheden, ook in de buurt van de prachtige natuur van de Kolonie.”
 2. Vrouw met darmproblemen negeert seingevers wielerwedstrijd: “In plaats van toilet aan te bieden lachten ze me uit”
  Sint-Niklaas

  Vrouw met darmproble­men negeert seingevers wielerwed­strijd: “In plaats van toilet aan te bieden lachten ze me uit”

  Dubbele pech voor een bestuurster met darmproblemen die omwille van haar “hoge nood” het parcours van een wielerwedstijd was opgereden. Ze kreeg een dagvaarding voor de politierechtbank én hield het uiteindelijk toch niet meer schoon. “In plaats van een toilet aan te bieden, lachten de seingevers mij uit”, kwam ze verhaal halen in de rechtbank.
 1. De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemeester van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”
  PREMIUM
  Malle

  De 7 favoriete plekjes van Harry Hendrickx, oud-burgemees­ter van Malle: “’t Stad is van iedereen, maar het Kasteel de Renesse is van ons”

  Hij is geboren en getogen in Oostmalle, was ooit voorzitter van voetbalclub KVC Oostmalle, is dat nog steeds van Zalfenkermis en – last but not least – droeg 27 jaar lang de burgemeesterssjerp van Malle. Het kán niet anders dan dat Harry Hendrickx (72) zijn gemeente kent als zijn broekzak. Hij laat ons kennismaken met zijn favoriete plekjes. “In deze vroegere kleiput heb ik ooit nog gezwommen.”
 2. 10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”
  PREMIUM
  Brasschaat

  10 jaar cel voor vader die zijn eigen én andermans dochters misbruikte: “Minstens 7 jaar lang heeft hij zijn lusten op haar botgevierd, tot 3 keer per week”

  De 54-jarige man uit Brasschaat die jarenlang zijn eigen dochters seksueel mishandelde is door de rechtbank veroordeeld tot 10 jaar cel. Dat heeft de Antwerpse correctionele rechtbank maandagochtend besloten. Dat is een jaar meer dan het parket gevorderd had. Een strenge straf, maar zijn jongste dochter was dan ook nog érg jong toen haar vader zich voor het eerst aan haar vergreep.