ArtPoezTiek schenkt na het kunstenaarsweekend in Kasteel de Renesse 7.680 euro aan het Kinderkankerfonds. Daarvan leverde Domein de Renesse vzw een bijdrage van 500 euro. De cheque werd zondag overhandigd aan Art Poeztique. V.l.n.r.: Staf Janssens (Domein de Renesse vzw), Antonia Konings (vrouw Marinus van Nistelrooij), kunstenaar Marinus van Nistelrooij, voortrekster Artpoeztique Ivette Bens, Willy Vlaminckx (Domein de Renesse vzw), Michel Grootjans (voorzitter Domein de Renesse vzw), Jos Antonissen (man van Ivette), kunstenares Iris Crynen en kunstenaar Marc Aerts. Op achtergrond: vijver van kasteeldomein.
Volledig scherm
ArtPoezTiek schenkt na het kunstenaarsweekend in Kasteel de Renesse 7.680 euro aan het Kinderkankerfonds. Daarvan leverde Domein de Renesse vzw een bijdrage van 500 euro. De cheque werd zondag overhandigd aan Art Poeztique. V.l.n.r.: Staf Janssens (Domein de Renesse vzw), Antonia Konings (vrouw Marinus van Nistelrooij), kunstenaar Marinus van Nistelrooij, voortrekster Artpoeztique Ivette Bens, Willy Vlaminckx (Domein de Renesse vzw), Michel Grootjans (voorzitter Domein de Renesse vzw), Jos Antonissen (man van Ivette), kunstenares Iris Crynen en kunstenaar Marc Aerts. Op achtergrond: vijver van kasteeldomein. © emz

Kunstenaars schenken 7.680 euro aan Kinderkankerfonds

MalleHet Kasteel de Renesse in Oostmalle vormde begin oktober opnieuw het decor voor het kunstenaarsweekend van lokaal collectief ArtPoezTiek in samenwerking met Domein de Renesse vzw. Zoals bij de vorige edities ging ook deze keer de opbrengst naar het Kinderkankerfonds. Het evenement leverde maar liefst 7.680 euro op voor het goede doel. 

 1. Testcentra kreunen onder de werkdruk: “Extra testlijnen? Graag, maar dan moeten we eerst personeel kunnen vinden”
  Noorderkempen

  Testcentra kreunen onder de werkdruk: “Extra testlijnen? Graag, maar dan moeten we eerst personeel kunnen vinden”

  Het personeel en de vrijwilligers van de vier testcentra in de Eerstelijnszone (ELZ) Kempenland voelen zich overrompeld. De ongeziene drukte van maandag op de Campus Blairon in Turnhout was dinsdag wat afgenomen, maar nog altijd stonden er ruim 800 mensen in de agenda om getest te worden. “We hebben dinsdag- en woensdagavond overleg over hoe we de drukte kunnen spreiden", zegt Luc Op De Beeck, schepen in Turnhout en ondervoorzitter van ELZ Kempenland. Maar een oplossing lijkt allesbehalve evident.
 2. Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschillende soorten
  Livios

  Warmtepomp vanaf 2026 verplicht in nieuwbouw: zoveel kosten de verschil­len­de soorten

  Wie bouwt, is vanaf 2026 verplicht om een elektrische warmtepomp te gebruiken om zijn woning te verwarmen. Die bestaan in verschillende varianten. In de praktijk moet je meestal kiezen tussen een warmtepomp die warmte aan de bodem onttrekt of een systeem dat warmte uit de buitenlucht haalt. Wat voor jou de beste keuze is, hangt af van je woonsituatie en budget. Bouwsite Livios zet de opties op een rij.