Klimaatschepen Wouter Patho
Volledig scherm
Klimaatschepen Wouter Patho © RV

Klimaatforum moet draagvlak creëren voor lokaal actieplan in Malle

MalleRegeringsleiders uit de hele wereld zijn in Glasgow volop in overleg over de klimaatproblematiek. Ook in Malle is dat thema brandend actueel. De gemeenteraad heeft onlangs het lokaal klimaatactieplan goedgekeurd. Klimaatschepen Wouter Patho (N-VA) engageert zich een klimaatforum voor inwoners op te richten.  

 1. Doodgeschoten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddetentie en onder psychiatrische begeleiding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”
  PREMIUM
  Brecht

  Doodgescho­ten Kenneth B. zat sinds 2018 in jeugddeten­tie en onder psychiatri­sche begelei­ding: “Niemand begrijpt waarom hij dit plots deed”

  De 21-jarige Rotterdammer Kenneth B. die woensdag overleed na de schietpartij in Sint-Lenaarts zat al sinds de lente van 2018 in jeugddetentie in de instelling Den Hey-Acker in Breda. Hij kreeg daar ook behandeling voor zijn psychische stoornis. Die straf kreeg hij opgelegd voor onder meer een overval, poging tot mishandeling, weerspannigheid, afpersing en doodsbedreiging. De maatregel werd in 2020 nog eens met twee jaar verlengd. Maar volgens zijn advocate ging het stilletjes aan de goede weg op.
 1. Malle ondertekent Vlaams klimaatpact, 16.000 nieuwe bomen in de gemeente is één van vele ambities
  Malle

  Malle onderte­kent Vlaams klimaat­pact, 16.000 nieuwe bomen in de gemeente is één van vele ambities

  De gemeenteraad van Malle zette donderdag het licht op groen voor de ondertekening van een pact met de Vlaamse Regering om samen klimaatdoelstellingen te realiseren tegen 2030. Volgens klimaatschepen Wouter Patho (N-VA) zijn de uitdagingen groot, maar niet onmogelijk. “Malle en de Mallenaar zullen een tandje moeten bijsteken, maar krijgt in ruil meer groen en minder verharding. Tegelijkertijd wordt actief bijgedragen aan de noodzakelijke groene ommezwaai.”
 2. Je (klein-)kind financieel ondersteunen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastingen betaalt
  Spaargids.be

  Je (klein-)kind financieel ondersteu­nen bij de aankoop van een woning? Zo vermijd je dat je te veel belastin­gen betaalt

  De aankoop van een woonst is vaak een harde noot om te kraken. De huizenprijzen zijn hoog en de banken stellen zich minder soepel op bij een lage eigen inbreng. Hulp van de ouders blijkt dikwijls noodzakelijk om de droom van een eigen stekje waar te maken. Maar hoe kan je als (groot-)ouder je (klein-)kind daarbij ondersteunen? En wat zijn de aandachtspunten? Spaargids.be maakt een overzicht.