Deze week is de Zonnedauwlaan in Oostmalle een speelstraat
Volledig scherm
Deze week is de Zonnedauwlaan in Oostmalle een speelstraat © emz

Kinderen kunnen in zomer ravotten in vijf verkeersveilige speelstraten

MalleKinderen in Malle kunnen zich tijdens de zomer uitleven in verkeersveilige speelstraten. Vijf straten krijgen een aantal dagen tot een week lang deze status. 

 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 2. Lokaal rocktalent trapt Klub K op gang
  Malle

  Lokaal rocktalent trapt Klub K op gang

  Malle heeft een nieuwe cultuurtempel. Het kelderlokaal naast JH Malmejo zal een jaar lang uitsluitend bestemd zijn voor ‘Klub K’. Daar kunnen lokale concertorganisators optredens inrichten. Al kunnen ook inwoners of plaatselijke verenigingen het zaaltje huren voor culturele activiteiten of evenementen. ‘Pop in Malle’ gaf donderdagavond de aftrap met een optreden van rockband Pablo Honey. Rocktalent Jules Vermeiren (23) uit Westmalle verzorgde het voorprogramma.