Scouts Wechelderzande was aanwezig op het ontbijt van de Dag van de Jeugdbeweging in Westmalle. Daarna trokken deze middelbare scholieren in scoutsuniform naar Mariagaarde en het Sint-Jan Berchmanscollege.
Volledig scherm
Scouts Wechelderzande was aanwezig op het ontbijt van de Dag van de Jeugdbeweging in Westmalle. Daarna trokken deze middelbare scholieren in scoutsuniform naar Mariagaarde en het Sint-Jan Berchmanscollege. © emz

Jongeren in uniform smullen van rijkelijk ontbijtbuffet op ‘Dag van de Jeugdbeweging’

MalleEr heerste op deze frisse vrijdagmorgen een drukte bij de brandweerkazerne in Westmalle. Daar kwamen kinderen en jongeren in allerhande uniformen de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ goed inzetten met een gratis ontbijt. “De Nacht van de Jeugdbeweging in Wechelderzande vanavond wordt nog het hoogtepunt”, lacht Tibo (15). 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”
  Malle

  Discotheek in Westmalle gaat dan toch sneltesten inzetten: “Feesten met mondmasker is niet feesten”

  Discotheek The Missing Link in Westmalle gaat vanaf vrijdag sneltesten afnemen bij feestgangers. Als die negatief is, hoeft een mondmasker op de dansvloer niet meer, op voorwaarde dat je ook een Covid Safe Ticket kan voorleggen. “We voorzien vijf extra personeelsleden om alles in goede banen te leiden”, vertelt mede-uitbater Davy Verbaeten. Het naburig Danskafee ‘t Hofke is voorstander van een gezamenlijke teststraat, maar het danscafé mag niet met sneltesten werken.
 1. Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”
  Rijkevorsel

  Gezin schrijft emotionele brief aan Ben Weyts (N-VA): “School zou de beste tijd van hun leven moeten zijn, maar kinderen haten school. Dit is een ijskoude wereld voor hen”

  Kinderen die een mondmasker moeten dragen vanaf 6 jaar, het valt niet bij iedereen in goede aarde. Silke Voet (38), mama van twee kinderen van 9 en 12 jaar oud, heeft een emotionele brief geschreven aan minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA). “Sluit de scholen nu of hou ze open zonder mondmasker. School zou de leukste tijd van hun leven moeten zijn, maar nu haten ze het. Dit is zo een ijskoude tijd voor hun.”