Scouts Wechelderzande was aanwezig op het ontbijt van de Dag van de Jeugdbeweging in Westmalle. Daarna trokken deze middelbare scholieren in scoutsuniform naar Mariagaarde en het Sint-Jan Berchmanscollege.
Volledig scherm
Scouts Wechelderzande was aanwezig op het ontbijt van de Dag van de Jeugdbeweging in Westmalle. Daarna trokken deze middelbare scholieren in scoutsuniform naar Mariagaarde en het Sint-Jan Berchmanscollege. © emz

Jongeren in uniform smullen van rijkelijk ontbijtbuffet op ‘Dag van de Jeugdbeweging’

MalleEr heerste op deze frisse vrijdagmorgen een drukte bij de brandweerkazerne in Westmalle. Daar kwamen kinderen en jongeren in allerhande uniformen de ‘Dag van de Jeugdbeweging’ goed inzetten met een gratis ontbijt. “De Nacht van de Jeugdbeweging in Wechelderzande vanavond wordt nog het hoogtepunt”, lacht Tibo (15). 

 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Allicht géén provinciaal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Allicht géén provinci­aal verbod op afsteken vuurwerk: “Heeft alleen zin als het nationaal wordt opgelegd”

  De provincie Antwerpen gaat dit najaar allicht géén provinciaal vuurwerkverbod opleggen. Vorig jaar was dat wel het geval. Het kreeg daarvoor al verschillende vragen van burgemeesters, maar de provincie heeft die vragen doorgestuurd naar de federale overheid. “Het voordeel van een verbod op provinciaal niveau weegt niet op tegen de wrevel en frustratie die het veroorzaakt tenzij je het federaal oplegt.” Vorig jaar was er zelfs een verbod op het bezit van vuurwerk.