Archiefbeeld - Trappistenjogging
Volledig scherm
Archiefbeeld - Trappistenjogging © Play&Sport

Joggen doorheen Café Trappisten, steenfabriek en zorgcentra

MalleSportievelingen mogen zich opnieuw opmaken voor een Trappistenjogging op zondag 3 oktober. Het evenement van Play & Sport passeert doorheen zes bedrijven in Westmalle: Café Trappisten, Meubelfabrieken Mintjens, steenfabriek Wienerberger, Kranen Luyckx, woonzorgcentrum De Dennen en zorginstelling Huize Walden. 

 1. Van Den Akker tot het Tsjokkerspad: Malse trage wegen krijgen opwaardering met eigen straatnaambord
  Malle

  Van Den Akker tot het Tsjokkers­pad: Malse trage wegen krijgen opwaarde­ring met eigen straatnaam­bord

  Zes trage wegen in Malle worden erkend met een officieel straatnaambordje. Zaterdag, niet toevallig tijdens de Dag van de Trage Weg, mocht het pad tussen de Akkerstraat en de Steenovenstraat de spits afbijten. Het pad - voortaan officieel ‘Den Akker’ geheten – werd uitgerust met een belevingsplekje en maakt deel uit van het Bindjespad, een gloednieuwe wandelroute die verschillende lokale trage wegen met elkaar verbindt.
 2. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.