Joseph Verdyck, de eigenaar van de doodgeschoten papegaai Rambo
Volledig scherm
Joseph Verdyck, de eigenaar van de doodgeschoten papegaai Rambo © RV

Jager schiet papegaai Rambo neer: “Dit is een huisdier, daar schiet je toch niet op”

Een jager heeft zaterdag in Westmalle een rondvliegende papegaai afgeschoten. Joseph Verdyck, eigenaar van papegaai Rambo, heeft aangifte gedaan bij de politie. “De opleiding van mijn papegaai tot vrij rondvliegende vogel heeft duizenden euro’s gekost, maar het verlies van Rambo is met geen geld goed te maken”, zegt Verdyck. 

107 reacties

 • Daniel Van Buggenhout

  7 maanden geleden
  Hoeft dat echt , zulke mooie vogel doodschieten ! Ik hoop dat de “ jager “ in kwestie super trots is op zijn ego , voor mijn part wapen vergunning intrekken alsook zijn jacht vergunning als hij die dan als heeft !
 • Fernand Somers

  3 jaar geleden
  Weer een gefrustreerde jager die nog op niets heeft kunnen schieten.moeste die man zijn vergunning gewoon afpakken,zonder pardon.
 • Nico De Smet

  3 jaar geleden
  Jagers schieten op alles wat beweegt. Gewoon verbieden! Hun argument dat zij de helpen de natuur in evenwicht helpen houden houdt géén steek!
 • Tom Tavernier

  3 jaar geleden
  Wat is het verschil tussen uitzetten en laten rondvliegen? Gaan de jagers dan ook fazanten mogen laten vliegen??
 • Danny Janssens

  3 jaar geleden
  Onbegrijpelijk dat die jager (?!?) zich hier nog probeert uit te lullen... Da's dan zogezegd een "dierenvriend" (met paarden in een wei in de buurt). En een normale jachthond wordt opgeleid om een prooi ongeschonden bij de jager te brengen ipv te verscheuren. Een straf kan niet streng genoeg zijn.
 1. Boerenexpo, kinderdoolhof en picknickbank: Lindepaviljoen helemaal klaar voor nieuw toeristisch seizoen
  Zoersel

  Boerenexpo, kinderdool­hof en picknick­bank: Lindepavil­joen helemaal klaar voor nieuw toeris­tisch seizoen

  Het nieuw toeristisch seizoen is zopas afgetrapt. Het toeristisch infopunt De Ster in het Lindepaviljoen op de Oostmallebaan in Zoersel staat te popelen toeristen te ontvangen. Je kan er de nieuwe expo ‘De boer... hij ploegde voort’ bewonderen. Voortaan fungeert de buitenomgeving als toeristische onthaalpoort, waar een een picknickbank, kinderdoolhof en vertelhoek de nieuwe publiekstrekkers zijn. De knappe infoborden bieden wegwijs als het Lindepaviljoen niet open is.
 2. Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: Hier scoor je de beste designerkoopjes
  PREMIUM
  Antwerpen

  Onze tips voor de Designer Sales in Antwerpen: Hier scoor je de beste designer­koop­jes

  Op zoek naar unieke staaltjes Belgische kledij? Dan mag je de Designer Stockverkoop in Antwerpen zeker niet missen. Van 9 tot en met 21 mei verkopen grote Belgische designers zoals Stephan Schneider en Dries Van Noten hun stockoverschotten aan kleine prijzen. Maar welke solden mag je tijdens deze Designer Sales in Antwerpen zeker niet missen? Moderedacteur David Devriendt deelde enkele tips met ons.
 3. Sunrise Festival stevent af op recordeditie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”
  Lille

  Sunrise Festival stevent af op recordedi­tie: “We verwachten 50.000 bezoekers over het hele weekend”

  De festivalwereld heeft moeilijke jaren achter de rug, maar de honger is groot bij de muziekfans en dat merken ze bij Sunrise Festival als geen ander. Voor het eerst in het bestaan stevent het festival af op een alvast uitverkochte zaterdag en dus 20.000 bezoekers. Het festivalterrein én de camping zijn ook uitgebreid. “Een groter terrein, maar de sfeer en de kwaliteit blijft hetzelfde”, zegt organisator Marijn Venmans.