Jade Van Deun uit Oostmalle mag samen met de Waalse Marion Beauve ons land vertegenwoordigen op het EK Beachvolley U20 in Turkije
Volledig scherm
Jade Van Deun uit Oostmalle mag samen met de Waalse Marion Beauve ons land vertegenwoordigen op het EK Beachvolley U20 in Turkije © RV

Jade (17) verdedigt de Belgische eer op EK beachvolleybal U20 in Turkije

MalleDoor corona zag Jade Van Deun (17) haar volleybalseizoen in het water vallen, maar dat krijgt alsnog een bijzondere afsluiter. De jongedame uit Oostmalle mag - tot haar eigen verbazing - ons land vertegenwoordigen op het EK beachvolleybal U20 voor vrouwen in Turkije van 8 tot 11 juli. 

 1. Drie sociale huisvestingsmaatschappijen fuseren tot één woonmaatschappij: “Woonboog zal 4.700 woningen verhuren”
  Kempen

  Drie sociale huisves­tings­maat­schap­pij­en fuseren tot één woonmaat­schap­pij: “Woonboog zal 4.700 woningen verhuren”

  Drie sociale huisvestingsmaatschappijen in de Kempen fuseren binnenkort tot één nieuwe woonmaatschappij. Het gaat om DE ARK, de Molse Bouwmaatschappij en het Sociaal VerhuurKantoor Noorderkempen. Zij fuseren tot ‘Woonboog’. “Woonboog zal zo’n 4.700 woningen verhuren en continu bouwen en renoveren op maat van onze doelgroepen”, zegt Erik Schoofs.
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 1. Chocoproducent breidt uit met enorm magazijn
  Malle

  Chocoprodu­cent breidt uit met enorm magazijn

  Het industriepark van Malle is fors aan het groeien. Zo heeft ondernemer Carl Mintjens in het verlengde van de Nijverheidsstraat een nieuw terrein aangelegd. De allereerste bedrijfshal daarvan is zopas in gebruik genomen door Natra Malle, de bekende producent van chocopasta. “De nood aan een nieuw magazijn was groot, want onze productie is in twee jaar tijd met vijftig procent toegenomen”, zegt productieleider Joris Van Looveren.