Kringloopwinkel De Cirkel in Wuustwezel en Malle pakt uit met een unieke lijn 'HOOS'.
Volledig scherm
Kringloopwinkel De Cirkel in Wuustwezel en Malle pakt uit met een unieke lijn 'HOOS'. © Toon Verheijen

IN BEELD. Kringwinkel De Cirkel lanceert met ‘HOOS’ handtassen, pennenzakken en andere producten gemaakt van afgedankt materiaal

Wuustwezel/MalleUniek én betaalbaar. Zo kan je het nieuwe circulaire gamma ‘HOOS’ van kringwinkel De Cirkel het beste omschrijven. De producten zijn allemaal gemaakt van afgedankte materialen zoals banners, spandoeken en zelfs autogordels. “Het is een eerste stap in de droom om een ‘circulaire hub’ te worden”, klinkt het. 

 1. Tot 5 jaar cel met uitstel voor oplichters die 200 slachtoffers overtuigden om 2,8 miljoen te investeren in hun piramidespel: “Ze wilden de kloof tussen arm en rijk verkleinen.”
  Antwerpen/Brasschaat/Westmalle

  Tot 5 jaar cel met uitstel voor oplichters die 200 slachtof­fers overtuig­den om 2,8 miljoen te investeren in hun piramide­spel: “Ze wilden de kloof tussen arm en rijk verkleinen.”

  5 jaar cel, met 20 maanden uitstel. Dat is de straf voor oplichter Martijn P. (47). Hij maakte samen met zijn kompanen Erik B. (57) en Jan D.V. (58) zo’n 200 investeerders 2,8 miljoen euro lichter door hen te strikken in een uitgekookt piramidespel. Rendementen tot 12 procent werden beloofd, maar in werkelijkheid zag niemand zijn geld terug. “Ze wilden de kloof tussen arm en rijk verkleinen en zoveel mogelijk mensen laten delen in de rijkdom.”
 1. Onafhankelijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboogzebrapad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”
  PREMIUM
  Brecht

  Onafhanke­lijk raadslid krijgt wind van voren wanneer ze géén regenboog­ze­bra­pad wil: “Ziekmakend dat u hier zo’n spel van maakt”

  Het voorstel van Ilse Van den Heuvel van Open Vld om regenboogzebrapaden aan te leggen in Brecht werd vorige maand positief onthaald door de meerderheid. Maar onafhankelijk raadslid Ilse De Beuckelaer, ex-Vlaams Belang, pleitte ervoor om het terug in te trekken. Ze kreeg van zowel Open Vld als meerderheidspartij CD&V de wind van voren. “Ziekmakend dat u hier zo een spel rond maakt”, zegt raadslid Roeland Ruelens (CD&V). Lees hier het integrale debat.
 2. Muzikant-schrijver geeft optreden in bibliotheek
  Malle/Zoersel

  Muzikant-schrij­ver geeft optreden in biblio­theek

  Singer-songwriter en schrijver Joris Peeters uit Zoersel is op donderdag 2 december te gast in de bibliotheek van Oostmalle. Hij brengt de muziek- en woordvoorstelling WijZijnJoris. Livemuziek op gitaar wordt afgewisseld met persoonlijke kortverhalen over liefde, geestelijke gezondheid, loslaten, vergeving en hoop. Het optreden gaat door op donderdag 2 december van 20 tot 22 uur in de bib van Oostmalle op de Lierselei 15. Prijs bedraagt 5 euro. Inschrijven via reservaties.malle.be.