The Missing Link en 't Hofke zijn twee populaire uitgaansgelegenheden die de voorbije weken vooral ook bezocht werden door jongeren uit Turnhout en omstreken.
Volledig scherm
PREMIUM
The Missing Link en 't Hofke zijn twee populaire uitgaansgelegenheden die de voorbije weken vooral ook bezocht werden door jongeren uit Turnhout en omstreken. © Klaas De Scheirder

Gemeente, politie en horeca-uitbaters grijpen in na overlast in uitgaansbuurt Malle: “Drukte voorbije weken vooral door bussen uit Turnhout”

Malle/TurnhoutDe voorbije weken waren er regelmatig klachten over overlast in de uitgaansbuurt van Malle en dan vooral rond de cafés The Missing Link en 't Hofke. Buurtbewoners klaagden vooral over lawaaioverlast, vandalisme en achtergelaten vuil. Het vuil en achtergelaten glas zou dan voornamelijk weer van de nachtwinkel afkomstig zijn. Politie, gemeente en horeca-uitbaters gaan nu samen ingrijpen. “Maar we gaan bij de gouverneur ook aandringen op uniforme regels, want nu was het extreem druk door jongeren die met de bus vanuit Turnhout tot hier kwamen”, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM).