The Missing Link en 't Hofke zijn twee populaire uitgaansgelegenheden die de voorbije weken vooral ook bezocht werden door jongeren uit Turnhout en omstreken.
Volledig scherm
PREMIUM
The Missing Link en 't Hofke zijn twee populaire uitgaansgelegenheden die de voorbije weken vooral ook bezocht werden door jongeren uit Turnhout en omstreken. © Klaas De Scheirder

Gemeente, politie en horeca-uitbaters grijpen in na overlast in uitgaansbuurt Malle: “Drukte voorbije weken vooral door bussen uit Turnhout”

Malle/TurnhoutDe voorbije weken waren er regelmatig klachten over overlast in de uitgaansbuurt van Malle en dan vooral rond de cafés The Missing Link en 't Hofke. Buurtbewoners klaagden vooral over lawaaioverlast, vandalisme en achtergelaten vuil. Het vuil en achtergelaten glas zou dan voornamelijk weer van de nachtwinkel afkomstig zijn. Politie, gemeente en horeca-uitbaters gaan nu samen ingrijpen. “Maar we gaan bij de gouverneur ook aandringen op uniforme regels, want nu was het extreem druk door jongeren die met de bus vanuit Turnhout tot hier kwamen”, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM).

 1. PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorgcentrum afscheid van langs verblijvende bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”
  PREMIUM
  Schilde

  PORTRET. Na 58 jaar neemt woonzorg­cen­trum afscheid van langs verblijven­de bewoner ‘Mijnheer François’: “Hij stelde zich ten dienste van wie hem omringde”

  Altijd goedgezind, begaan met iedereen en ontzettend geliefd. Zo omschrijft Sint-Lodewijk in ‘s-Gravenwezel (Schilde) hun bijzondere bewoner François Branquart. Na een verblijf van 58 jaar is de man met een beperking vorige week op 88-jarige leeftijd overleden. Het personeel van Sint-Lodewijk nam donderdag in de kapel afscheid van ‘Mijnheer François’, over wie ze zich als familie ontfermden. “Hij was zo graag gezien dat hij nog in vele harten zal voortleven”, aldus directeur Chris Janssens.
 2. Gemeenten politiezone Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”
  Kempen

  Gemeenten politiezo­ne Regio Turnhout zijn het vuurwerk beu: “Er komen gerichte acties in onze zone en we moeten federaal streven naar verbod op verkoop”

  De politiezone Turnhout wil op initiatief van burgemeester Bart Craane (CDE-Vlim.be) van Beerse de volgende eindejaarsperiode gerichte acties voeren tegen het illegaal afsteken van vuurwerk. Craane kreeg bijval van héél de politieraad. Zijn collega Paul Van Miert (N-VA) van Turnhout wil via Vlaams minister van Binnenlands Bestuur Bart Somers alle Vlaamse burgemeester op dezelfde lijn krijgen. Hij gaat zelfs nog een stap verder en kijkt naar het federaal niveau. “Het enige dat helpt is een verbod op verkoop”, aldus Van Miert. Afgelopen weekend doken levensgevaarlijke taferelen op uit Hoogstraten en Essen.
 1. Kersvers burgemeester van Malle leest nieuwjaarsbrief: “Met tripel in de hand is alles veel aangenamer”
  Malle

  Kersvers burgemees­ter van Malle leest nieuwjaars­brief: “Met tripel in de hand is alles veel aangenamer”

  ‘Het beste wat deze aarde te bieden heeft’. Zo omschreef Harry Hendrickx, die 27 jaar lang burgemeester van Malle was, de Westmalle Tripel. Ook kersvers burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) is fan van het patersbier. Dat blijkt uit haar nieuwjaarsbrief die ze vrijdag digitaal voorlas. “Het is niet de allereerste nieuwjaarstoespraak zoals ik die wilde geven en ongetwijfeld ook niet de nieuwjaarstoespraak zoals u die wilde horen, maar met een goed gevuld glas tripel in de hand is het allemaal veel aangenamer.”