De derde kleuterklas aan het kamelenderbykraam
Volledig scherm
De derde kleuterklas aan het kamelenderbykraam © emz

Geen schoolfeest door corona? Dan maar kermis op de speelplaats

MalleOp kermissen moeten we eigenlijk nog een week wachten, al kreeg GO!Basisschool ‘t Park in Oostmalle dinsdag al een voorproefje. Op de speelplaatsen stonden vier grote kermiskramen, een frituurkraam, een springkasteel en standjes voor volksspelen. Het alternatief voor het traditionele schoolfeest was een schot in de roos: de leerlingen konden hun vreugde niet op. 

 1. Land Van Playsantiën organiseert verhalende fietstochten door de streek
  Zandhoven/Zoersel/Lille/Malle/Ranst

  Land Van Playsan­tiën organi­seert verhalende fietstoch­ten door de streek

  Land van Playsantiën, het toeristisch samenwerkingsverband tussen de gemeenten Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel, heeft niet alleen de jaarlijkse culinaire fietstochten op het zomerprogramma staan, maar werkte ook drie ‘Playsante Mysterieroutes’ uit. Je fietst doorheen de streek en passeert plaatsen waar interessante weetjes of mysterieuze verhalen aan vast hangen.
 2. Straffer dan Wout: ex-kankerpatiënt en papa willen Mont Ventoux vijf keer in één dag beklimmen
  PREMIUM
  Malle

  Straffer dan Wout: ex-kankerpa­tiënt en papa willen Mont Ventoux vijf keer in één dag beklimmen

  Vond je de prestatie van Wout van Aert op de Mont Ventoux al straf? Pieter De Koninck en zijn vader Bart doen daar nog een schepje bovenop: zij fietsen vanaf 16 juli vanuit thuisdorp Oostmalle naar de mythische berg in Frankrijk en beklimmen die maar liefst 5 keer. Dat doen ze ten voordele van Kom op tegen Kanker. Anderhalf jaar geleden kreeg Pieter een kwaadaardige botkanker onder controle.