'Malle Proms' bedankte de medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Voorkempen
Volledig scherm
'Malle Proms' bedankte de medewerkers en vrijwilligers van het vaccinatiecentrum Voorkempen © Vaccinatiecentrum Voorkempen

Foodtrucks, zingen en dansen: vaccinatiecentrum Voorkempen bedankt vrijwilligers en medewerkers

De vaccinatiecampagne loopt op haar einde. Tegen midden oktober doet ook vaccinatiecentrum Voorkempen in het Provinciaal Vormingscentrum Malle haar deuren dicht. Vrijwilligers en medewerkers werden zaterdag alvast bedankt voor hun inspanningen op het groot feest ‘Malle Proms’ in het vormingscentrum. 

 1. Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: “Ik besefte niet dat die vogel een baasje had”
  PREMIUM
  Malle/Antwerpen

  Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: “Ik besefte niet dat die vogel een baasje had”

  De jager die in december 2018 papegaai Rambo doodschoot in Westmalle, hangt 4.000 euro boete boven het hoofd. Ook is het mogelijk dat hij het wapen waarmee hij de vogel neerhaalde zal verliezen. Het Openbaar Ministerie baseert die vordering op basis van inbreuken op de dierenwelzijnswet. De jager zelf vraagt de vrijspraak, omdat hij dacht op een exotische vogel te schieten.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.