Frank Deboosere met een aantal Maris Stella-scholieren
Volledig scherm
Frank Deboosere met een aantal Maris Stella-scholieren © Ewoud Meeusen

Fietser en weerman Frank Deboosere zet verkeersveiligheid in de kijker in Maris Stella Instituut: “Ik ben liever een verlichte kerstboom, dan een boom die weg is”

Dinsdag organiseerde de vrijwilligersorganisatie XIU voor het tweede jaar op rij zijn fluodag. Samen met weerman Frank Deboosere passeerde XIU ook bij het Maris Stella Instituut in Malle. Op een ludieke manier wil de organisatie fluo onder de aandacht brengen van jongeren: “Het dragen van zichtbaar en retroreflecterend materiaal is een vorm van respect tussen fietser en bestuurder”, vertelt Isabel Vercruyssen van XIU.

0 reacties

 1. Van het Schoonselhof tot het Ravenhof: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van het Schoonsel­hof tot het Ravenhof: Fiets mee langs de mooiste kastelen in de regio Antwerpen

  Vlamingen zijn gek op Franse châteaux. Onderweg naar het zuiden van Europa passeren we ze een voor een. Maar ook in ons landje staan er vele mooie kastelen. Met de lente die nu al een tijdje bezig is, groeit ook de hoop op echt fietsweer. Wij stippelden voor de kasteelliefhebbers en de ontdekkende fietsers onder ons een aantal fietsroutes uit langs de kastelen in de ruime regio rond Antwerpen: van het Schoonselhof in het zuiden tot het Ravenhof in het noorden.
 2. REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”
  PREMIUM
  Brecht/Wuustwezel/Brasschaat

  REPORTAGE. Op het Groot Schietveld één jaar na de brand: “De natuur niet alleen herstellen, maar verbéteren”

  23 april 2021 staat in het geheugen gegrift bij Defensie. Tijdens een schietoefening ontstak een vlam op het Groot Schietveld, gelegen op de grens van Wuustwezel, Brecht en Brasschaat. De razendsnel ontwikkelende vuurzee legde 570 hectare - oftewel 800 voetbalvelden - in as. Hoe ziet het Groot Schietveld eruit één jaar na de feiten? Hebben de genomen maatregelen al resultaat? En hoe kijken de militairen en boswachter erop terug? Onze redactie kreeg vrijdag vroeg in de ochtend een rondleiding doorheen het getroffen prachtgebied.
 1. Van een houtbrander tot een glasblazer: deze 7 kunstenaars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van een houtbran­der tot een glasblazer: deze 7 kunste­naars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen

  Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei vindt Atelier In Beeld voor de allereerste keer live plaats. Het hele weekend lang kan je in meer dan 1.300 ateliers over heel Vlaanderen beeldende kunst ontdekken op de plaatsen waar ze wordt gemaakt. In totaal doen zo’n 2.000 kunstenaars mee. Wij selecteerden voor jou 7 ateliers in de ruime regio rond Antwerpen die je zeker moet bezoeken.
 2. Met recht en reden Unesco Werelderfgoed: Wortel Kolonie viert 200ste verjaardag met happening, wij stellen de mooiste plekjes voor
  PREMIUM
  Wortel

  Met recht en reden Unesco Werelderf­goed: Wortel Kolonie viert 200ste verjaardag met happening, wij stellen de mooiste plekjes voor

  Twee jaar op rij feest voor Wortel Kolonie, een pracht van een domein in het noorden van de provincie Antwerpen. Nadat het in 2021 eindelijk erkend werd als UNESCO Werelderfgoed, mag het domein dit jaar 200 kaarsjes uitblazen. Je kan deze zondag zelf op ontdekking gaan tijdens de koloniehappening. Wij stellen alvast enkele van de mooiste plekjes voor.