Pieter en Bart fietsten bij aankomst in Oostmalle door een erehaag van familie, vrienden en buren, die de wielrenners trakteerden op een oorverdovend applaus
Volledig scherm
PREMIUM
Pieter en Bart fietsten bij aankomst in Oostmalle door een erehaag van familie, vrienden en buren, die de wielrenners trakteerden op een oorverdovend applaus © emz

Ex-kankerpatiënt en zijn vader beklimmen samen 8 keer Mont Ventoux: Oostmalle onthaalt Pieter (21) en Bart (52) als helden

MalleVan een straffe prestatie gesproken. Hersteld botkankerpatiënt Pieter (21) en zijn papa Bart De Koninck (52) zijn vanuit Oostmalle op de koersfiets naar Frankrijk gereden om de Mont Ventoux respectievelijk 5 keer en 3 keer te beklimmen. Hun actie voor Kom op tegen Kanker heeft al meer dan 23.000 euro opgebracht. Pieter en Bart fietsten zondagnamiddag op het aankomstfeest aan De Notelaar onder luid applaus door een erehaag van familie, vrienden en buren.

 1. Straffer dan Wout: ex-kankerpatiënt en papa willen Mont Ventoux vijf keer in één dag beklimmen
  PREMIUM
  Malle

  Straffer dan Wout: ex-kankerpa­tiënt en papa willen Mont Ventoux vijf keer in één dag beklimmen

  Vond je de prestatie van Wout van Aert op de Mont Ventoux al straf? Pieter De Koninck en zijn vader Bart doen daar nog een schepje bovenop: zij fietsen vanaf 16 juli vanuit thuisdorp Oostmalle naar de mythische berg in Frankrijk en beklimmen die maar liefst 5 keer. Dat doen ze ten voordele van Kom op tegen Kanker. Anderhalf jaar geleden kreeg Pieter een kwaadaardige botkanker onder controle.
 2. Vijf restaurants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteitsvolle zaken dan één kans op een Michelinster”
  PREMIUM
  Turnhout

  Vijf restau­rants op drie jaar voor chef-kok Alex Verhoeven: “Liever vijf kwaliteits­vol­le zaken dan één kans op een Michelin­ster”

  Alex Verhoeven begon zijn carrière in de keuken van Hof van Cleve. Tegenwoordig roert hij in de potten van Hert, het restaurant dat hij in Turnhout opende op 72 meter hoogte. Maar Alex Verhoeven is veel meer dan alleen Hert. Hij runt binnenkort vijf restaurants én heeft plannen voor een feestzaal. “Ik moet toegeven dat ik mezelf onlangs ben tegengekomen.”