Jurgen Mertens organiseert een duivenveiling ten voordele van Collette (4), een meisje met een hersenverlamming.
Volledig scherm
PREMIUM
Jurgen Mertens organiseert een duivenveiling ten voordele van Collette (4), een meisje met een hersenverlamming. © Klaas De Scheirder

Duivenliefhebber veilt beestjes voor Collette (4), die lijdt aan hersenverlamming: “Ongelooflijk hoe iedereen met ons begaan is”

Malle/SchildeDuivenliefhebber Jurgen Mertens (36) uit Malle heeft maandag een veiling van duiven gelanceerd. De opbrengst gaat naar de vzw WeLoveCollette, die zich inzet voor Collette (4). Ze lijdt dan wel aan een hersenverlamming en epilepsie, maar is een echte vechter: haar guitige lach doet harten smelten.

 1. Collette kreeg herseninfarct na mogelijke fout tijdens geboorte, vier jaar later wachten ouders nog steeds op uitspraak Fonds voor Medische Ongevallen
  PREMIUM
  Malle

  Collette kreeg hersenin­farct na mogelijke fout tijdens geboorte, vier jaar later wachten ouders nog steeds op uitspraak Fonds voor Medische Ongevallen

  Het Fonds voor Medische Ongevallen (FMO) laat volgens de Pano-reportage van VRT afgelopen maandag maar al te vaak slachtoffers in de kou staan. Een beslissing kan jaren duren. Ook de ouders van Collette (4) uit Malle wachten al sinds midden 2018 op een definitief verslag. Hun dochtertje liep na een herseninfarct tijdens de geboorte een hersenverlamming en onbehandelbare vorm van epilepsie op. “Het meest pijnlijke voor ons is dat er nooit een blijk van erkenning is geweest”, vertelt de mama van Collette.
 2. 1.317 spaghetti’s voor Collette (4): “Helaas hebben we de opbrengst broodnodig, we moeten jaarlijks 20.000 euro investeren in haar zorg”

  1.317 spaghetti’s voor Collette (4): “Helaas hebben we de opbrengst broodnodig, we moeten jaarlijks 20.000 euro investeren in haar zorg”

  De benefietactie ‘Mevrouw Spaghetti’ voor Collette (4) is een gigantisch succes geworden. Maar liefst 1.317 spaghetti’s worden vrijdag en tijdens het weekend in Malle en Zoersel aan huis geleverd of afgehaald in Oostmalle. De actie is een enorme steun voor het meisje met een hersenverlamming en epilepsie. “De buurt heeft opnieuw haar liefdadigheid getoond”, lacht de papa van Collette tevreden.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. Collette, amper 4 jaar en al duizenden volgers: iedereen smelt voor meisje met hersenverlamming

  Collette, amper 4 jaar en al duizenden volgers: iedereen smelt voor meisje met hersenver­lam­ming

  Een ontwapenende lach en optimisme in het kwadraat. Dat is zo ongeveer de formule van het succes van de 4-jarige Collette. Op Facebook en Instagram samen volgen al meer dan 2.000 mensen haar. Want ondanks haar hersenverlamming en de zware epilepsie-aanvallen blinkt de kleuter uit in vrolijkheid. “Veel mensen putten kracht uit de manier waarop onze dochter in het leven staat”, vertelt haar papa. “En wij uit de vele mooie reacties die we krijgen.”