Duivenmelker Jurgen Mertens houdt opnieuw een veiling van duiveneieren en duiven ten voordele van WeLoveCollette vzw, die zich inzet voor Collette (5) en haar lotgenootjes die lijden aan hersenverlamming
Volledig scherm
Duivenmelker Jurgen Mertens houdt opnieuw een veiling van duiveneieren en duiven ten voordele van WeLoveCollette vzw, die zich inzet voor Collette (5) en haar lotgenootjes die lijden aan hersenverlamming © Klaas De Scheirder

Duiven en duiveneieren geveild voor Collette (5), een meisje met hersenverlamming

MalleEen goed doel kent veel vormen. Na het groot succes van de vorige editie organiseert hobbyduivenmelker Jurgen Mertens (36) uit Oostmalle opnieuw een veiling van duiven en duiveneieren ten voordele van WeLoveCollette, een  vzw die zich inzet voor Collette (5) uit Oostmalle en haar lotgenootjes met hersenverlamming. Dat doet hij dit jaar samen met collega-duivenmelker Robert Agten uit Hechtel (Limburg). 

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.