Walter Peeters (57), zaakvoerder van café 't Vermoeden: "Dit is een drama"
Volledig scherm
PREMIUM
Walter Peeters (57), zaakvoerder van café 't Vermoeden: "Dit is een drama" © emz

“Drama” en “zware ontgoocheling”: verstrengde coronamaatregelen zijn harde klap voor café-uitbaters

Vooral cafés zijn de dupe van de verstrengde coronamaatregelen: ze moeten vanaf vrijdag om 23 uur de deuren sluiten en aan iedere tafel mogen slechts vier klanten zitten. Een déjà vu voor de café-uitbaters in de provincie Antwerpen, al mogen de restaurants deze keer wél tot 1 uur open blijven. “Ik zie het niet meteen nog zitten”, zegt Ben Lelie (45) van café bBs in Brasschaat. 

 1. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 2. Initiatiefnemers windmolenproject tekenen beroep aan bij Vlaanderen, maar schrappen als toegeving één turbine
  Malle/Zoersel

  Initiatief­ne­mers windmolen­pro­ject tekenen beroep aan bij Vlaanderen, maar schrappen als toegeving één turbine

  De provinciale deputatie weigerde op 20 oktober de vergunning voor vier windmolens op en rond het industrieterrein De Schaaf-Delften op de grens van Malle-Zoersel. Tegen die beslissing gaan de drie industriebedrijven achter dat project in beroep bij het Vlaams Gewest. Wel schrappen ze één turbine uit het dossier. “We willen rekening houden met de bezorgdheden van de buurtbewoners”, klinkt het bij initiatiefnemers Tri (Etap Lighting), Fingo en Mintjens Group.
 1. Exact 35 jaar geleden tapte ‘Dokus’ eerste pint in zijn bruine kroeg: “Iedereen praat hier nog altijd met iedereen”
  Zoersel

  Exact 35 jaar geleden tapte ‘Dokus’ eerste pint in zijn bruine kroeg: “Iedereen praat hier nog altijd met iedereen”

  Zondag staat Dirk Van de Vloet, beter bekend als ‘den Dokus’, exact 35 jaar achter de toog in café Mastentop op de Oostmallebaan in Zoersel. De legendarische kroegbaas tapt met veel plezier uit een vat vol herinneringen. “In de jaren ‘80 durfde het volk meer drinken. Dat is wel veranderd. Al voldoet het me dat klanten in deze laatste bruine kroeg van Zoersel elkaar nog steeds echt ontmoeten”, vertelt Dirk.
 2. Cateringconcept ‘Creations at home’ wapent zich met herfst- en feestmenu’s
  Schelle

  Catering­con­cept ‘Creations at home’ wapent zich met herfst- en feestmenu’s

  Wanneer we weer op restaurant mogen? Of we kerst en nieuwjaar onder familie of vrienden buitenshuis uit eten mogen? Voorlopig is het nog een groot raadsel. Het online gastronomisch keuzemenu ‘Creations at home’ van traiteur Silverspoon in Schelle biedt met een arsenaal aan herfst-, winter- en feestmenu’s alvast een waardig alternatief. “In volle horecalockdown en deze erg donkere periode is er meer dan ooit nood aan een lekker familiemoment”, aldus Bart Claessens, zaakvoerder van Silverspoon.
 1. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers

 2. Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatijden
  Play

  Gent zorgt voor extra licht in donkere coronatij­den