Nijlganzen vertoeven in Domein de Renesse
Volledig scherm
Nijlganzen vertoeven in Domein de Renesse © Stephanie Horsten

Domein de Renesse krijgt exotisch bezoek: twee nijlganzen strijken neer in kasteelpark

MalleTwee nijlganzen zijn neergestreken in het Domein de Renesse in Oostmalle. De exotische watervogels lijken het naar hun zin te hebben in het park, want ze verblijven er al ongeveer een week. 

 1. Eerste bloemen voor fleurige weide op oude schoolsite zijn gezaaid: “Nu nog wat regen en het wordt een prachtig zicht”
  Zoersel

  Eerste bloemen voor fleurige weide op oude schoolsite zijn gezaaid: “Nu nog wat regen en het wordt een prachtig zicht”

  Twee weken geleden schaarde de gemeente Zoersel zich achter ‘Bye Bye Grass’, een burgerinitiatief dat vraagt om gras te laten groeien. Dinsdag zakte campagneoprichter Louis De Jaeger af naar Halle-Zoersel. Samen met Zoerselaar en televisiemaker Dieter Coppens, burgemeester Liesbeth Verstreken (N-VA) en milieuschepen Marc De Cordt (Groen) zaaide hij de eerste zaadjes voor een bloemenweide van 1.000 vierkante meter op de voormalige locatie van de Sint-Martinusschool.
 1. DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthoutse Heide
  PREMIUM
  Kalmthout/Merksplas

  DNA-analyse brengt bewijs: geen hond, maar wolf beet schapen dood op Kalmthout­se Heide

  In tegenstelling tot de vermoedens zijn de doodgebeten schapen op de Kalmthoutse Heide - het aantal slachtoffers liep ondertussen op tot 25 - midden april dan tóch het werk van een nieuwe wolf in Vlaanderen. Het roofdier greep begin april ook twee geiten in Merksplas. Dat blijkt uit de DNA-analyse van het Instituut voor Natuur en Bosonderzoek (INBO), dat woensdag afgerond is. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om dezelfde wolf die begin mei in de buurt van de Kalmthoutse Heide gespot werd.
 1. Eendjes springen uit nest de wijde wereld in
  Play

  Eendjes springen uit nest de wijde wereld in

 2. Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek
  Play

  Jongen doet belletje trek en gaat op zijn bek