Links: kersvers aangeduide schepen Dirk Gerinckx, rechts: burgemeester Harry Hendrickx
Volledig scherm
Links: kersvers aangeduide schepen Dirk Gerinckx, rechts: burgemeester Harry Hendrickx © Klaas De Scheirder

Dirk Gerinckx (N-VA) gaat toekomstig burgemeester Sanne Van Looy (N-VA) vervangen als eerste schepen

MalleNa 27 jaar burgemeester van Malle te zijn geeft Harry Hendrickx (DBM) in januari zijn sjerp door aan Sanne Van Looy (N-VA). Haar partijgenoot Dirk Gerinckx zal haar positie van eerste schepen invullen. Hij legde donderdagavond op de gemeenteraad zijn eed af. Zijn taak van gemeenteraadsvoorzitter gaat Jolien Vrints (DBM) vanaf volgend jaar overnemen. 

 1. ‘Meestertypograaf’ Louis Van den Eede (93) overleden: “Eén van de briljantste vormgevers van zijn generatie”
  ANTWERPEN

  ‘Meesterty­po­graaf’ Louis Van den Eede (93) overleden: “Eén van de briljant­ste vormgevers van zijn generatie”

  Meestertypograaf. Een beter begrip bestaat er niet om Louis Van den Eede te beschrijven, die begin deze week op 93-jarige leeftijd overleed. Met zijn typografieën, ontwerpen en huisstijlen sleepte hij de ene na de andere prijs in de wacht voor uitgeverijen als Pelckmans, Lannoo en Mercatorfonds. In 1995 blies hij nieuw leven in het Plantin Instituut voor Typografie én hij gaf in een vorig leven zelfs vorm aan deze krant. “Hij won de ene prijs na de andere voor het mooiste boek.”
 2. Regionaal praatcafé rond dementie strikt deskundig professor Christine Van Broeckhoven voor lezing
  Brecht

  Regionaal praatcafé rond dementie strikt deskundig professor Christine Van Broeckho­ven voor lezing

  Het regionaal praatcafé ‘Dwaallicht’ maakt dementie bespreekbaar. Het initiatief is een samenwerking tussen de gemeenten Zandhoven, Zoersel, Malle, Brecht en Schilde. Dwaallicht ontvangt op donderdag 23 maart om 19 uur Christine Van Broeckhoven in dienstencentrum Het Sluisken op de Gasthuisstraat in Brecht. De professor in moleculaire biologie en genetica aan de Universiteit Antwerpen komt vertellen hoe ver de wetenschap staat met dementie en de ziekte van Alzheimer. Deelnemen aan de lezing is gratis, al kan je best op voorhand inschrijven via info@dwaallicht.be of via het nummer 04 79 96 38 22.
 1. De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interessant is een rekening bij de overheid?
  Spaargids.be

  De Staat betaalt 2,80% intrest op je geld: hoe interes­sant is een rekening bij de overheid?

  Wie zijn spaargeld minstens een jaar kan missen, kan het op een e-DEPO bij de Deposito- en Consignatiekas van de Belgische Staat zetten. De opbrengst ervan wordt maand per maand vastgelegd. Voor januari was dat 2,40%, voor februari stijgt de rente tot 2,80%. Let wel: je geld moet voor de eerste van de maand op de rekening staan om die maand recht op een rente te hebben. Spaargids.be zet alles op een rij.