Team 'Tigers' van Didasco Malle behaalde met deze robot de gouden medaille in een nationale robotwedstrijd
Volledig scherm
Team 'Tigers' van Didasco Malle behaalde met deze robot de gouden medaille in een nationale robotwedstrijd © Didasco Malle

Didasco Malle behaalt gouden medaille en prijs voor beste prototype op nationale robotwedstrijd

MalleOp woensdag vond de online prijsuitreiking plaats van de wedstrijd ‘Red Robotegem’, een digitaal alternatief voor ‘RoboCup Junior’. Leerlingen van de derde graad lager onderwijs en de eerste graad middelbaar onderwijs konden hieraan deelnemen. De leerlingen van Didasco Malle, de Freinet-afdeling van de eerste graad van het GO!Atheneum Malle in Oostmalle, kaapten twee prijzen weg. 

  1. Boeren én gemeentebestuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”
    PREMIUM
    Zoersel

    Boeren én gemeentebe­stuur geven krachtig signaal aan Vlaamse regering: “Landbouw moet in Zoersel kunnen blijven bestaan”

    In het landelijke Zoersel beroert het Vlaams stikstofakkoord de gemoederen. Het gemeentebestuur heeft in samenspraak met de boeren een advies geschreven aan de Vlaamse regering. Dat werd maandagmiddag op het gemeentehuis door de burgemeester, schepenen en landbouwers ondertekend. Zij pleiten onder meer voor voldoende steun in innovatieve technieken om de uitstoot van stikstof in te kunnen perken.