Glenn Mariën (36) heeft Danskafee ‘t Hofke in Westmalle overgenomen
Volledig scherm
PREMIUM
Glenn Mariën (36) heeft Danskafee ‘t Hofke in Westmalle overgenomen © Klaas De Scheirder

Danscafé ‘t Hofke vindt twee jaar voor afbraak toch overnemer: “Hopelijk snel weer pintjes, shotjes, kannetjes en raketjes tot in de nachtelijke uurtjes”

Toen de uitbater van Danskafee ‘t Hofke in december aankondigde dat hij de deuren niet meer zou openen, leek het alsof dit het einde van een tijdperk was. Het icoon op de Antwerpsesteenweg in Westmalle moet immers tegen einde 2023 plaatsmaken voor appartementen. Desondanks heeft Glenn Mariën (36) uit Westmalle ‘t Hofke in volle coronacrisis overgenomen. 

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. KOERS huldigt Yvonne Reynders, pionier van het vrouwenwielrennen, met muurschildering: “Welkom thuis, in de stad der wereldkampioenen”
  Roeselare

  KOERS huldigt Yvonne Reynders, pionier van het vrouwen­wiel­ren­nen, met muurschil­de­ring: “Welkom thuis, in de stad der wereldkam­pi­oe­nen”

  Wielericoon Yvonne Reynders (85) werd dinsdag wel heel letterlijk in de verf gezet door KOERS, het Roeselaarse museum van de wielersport. De zevenvoudige wereldkampioene werd er geëerd met een muurschilderij in de museumtuin. “Dit zal ik nooit vergeten. Op termijn komen al mijn medailles en dergelijke naar KOERS”, reageert Yvonne die in Schaarbeek werd geboren maar in Zoersel woont.
 3. Politie Voorkempen oogst lof met drugspreventieproject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezones”
  PREMIUM
  Brecht/Malle/Zoersel/Schilde

  Politie Voorkempen oogst lof met drugspre­ven­tie­pro­ject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezo­nes”

  De Lokale Politie Voorkempen organiseert al 25 jaar lang drugspreventielessen in de lagere scholen voor leerlingen van het zesde leerjaar, maar het project wordt nu fors uitgebreid. Omdat de lessen enorm geapprecieerd werden door leerlingen en scholen, zullen inspecteurs van de politiezone ook naar de middelbare scholen trekken in de vier gemeenten van de politiezone (Brecht, Malle, Zoersel en Schilde). Het parket van Antwerpen hoopt dat het project ook in andere zones zijn ingang kan vinden.