Chirojeugd Vlaanderen start het nieuwe werkingsjaar met een radiomarathon van 12 uur lang, die de verschillende groepen aan hun eigen lokalen kunnen beluisteren
Volledig scherm
Chirojeugd Vlaanderen start het nieuwe werkingsjaar met een radiomarathon van 12 uur lang, die de verschillende groepen aan hun eigen lokalen kunnen beluisteren © Chirojeugd Vlaanderen/Jan Van Bostraeten

Chirojeugd Vlaanderen geeft startschot werkingsjaar met 12 uur radio vanuit Westmalle

MalleHet nieuwe werkingsjaar van Chirojeugd Vlaanderen start met een knaller: Ambriage on Air. De radiomarathon wordt komende zaterdag van 12 uur tot 24 uur uitgezonden vanuit het jeugdverblijfscentrum Heibrand in Westmalle. De 890 Chirogroepen kunnen aan hun eigen lokalen onder meer opdrachten uitvoeren en een feestje bouwen op de plaatjes. 

 1. Benefiet ‘Muziek voor Sander’ hoopt op volle Koningin Elisabethzaal: “Grootste tegenslag uit ons leven ombuigen tot iets positief”
  Schilde

  Benefiet ‘Muziek voor Sander’ hoopt op volle Koningin Elisabeth­zaal: “Grootste tegenslag uit ons leven ombuigen tot iets positief”

  Na een pauze van negen jaar zetten Manuela Van Herck (54) en Gie Laurijssen (55) uit Schilde nog een keer alles op alles voor de zesde editie van de benefiet ‘Muziek voor Sander’. Het eerste concert van Scala sinds de coronacrisis herdenkt hun zoontje Sander, die op vierjarige leeftijd overleed aan leukemie. De opbrengst gaat integraal naar deLIEving: een speel- en leefruimte voor broers of zussen van kinderkankerpatiënten of kinderen van ouders met kanker in het UZ Gent. “We hopen de 350 overige zitjes in de Koningin Elisabethzaal nog te kunnen vullen”, vertelt Sanders mama.
 1. Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: “Ik besefte niet dat die vogel een baasje had”
  PREMIUM
  Malle/Antwerpen

  Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: “Ik besefte niet dat die vogel een baasje had”

  De jager die in december 2018 papegaai Rambo doodschoot in Westmalle, hangt 4.000 euro boete boven het hoofd. Ook is het mogelijk dat hij het wapen waarmee hij de vogel neerhaalde zal verliezen. Het Openbaar Ministerie baseert die vordering op basis van inbreuken op de dierenwelzijnswet. De jager zelf vraagt de vrijspraak, omdat hij dacht op een exotische vogel te schieten.