Campers zijn voortaan welkom onder de kerktoren van Westmalle
Volledig scherm
Campers zijn voortaan welkom onder de kerktoren van Westmalle © emz

Campers voortaan welkom onder kerktoren van Westmalle

MalleDoor de coronacrisis heeft vakantie in eigen land sterk aan populariteit gewonnen. Ook de verkoop en verhuur van kampeerauto’s zitten in de lift. De gemeente Malle heeft daarom op de parking in de Berckhovenstraat vlakbij de kerk van Westmalle een camperplaats zonder faciliteiten voorzien waar je maximaal 48 uur mag staan. 

 1. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.
 2. Vier verdachten van inbraak in woning in Nederland opgepakt in Massenhoven: politie moet schoten lossen
  Massenhoven

  Vier verdachten van inbraak in woning in Nederland opgepakt in Massenho­ven: politie moet schoten lossen

  De Nederlandse politie heeft in samenwerking met de Belgische collega’s in Massenhoven vier jonge verdachten van een inbraak in een woning kunnen oppakken. Vijf politiekorpsen en de federale wegpolitie geraakten betrokken in de achtervolging. Er werden enkele waarschuwingsschoten gelost. Eén van de verdachten dacht ondanks het koude weer via het Albertkanaal te kunnen ontkomen, maar hij werd eruit gevist.
 1. Verloren Maandag: 5x appelbollen en worstenbroden met een twist in de provincie Antwerpen
  PREMIUM
  Provincie Antwerpen

  Verloren Maandag: 5x appelbol­len en worstenbro­den met een twist in de provincie Antwerpen

  ‘Verloren maandag’ is een typische Antwerpse traditie die in heel de provincie uitgebreid gevierd wordt. Over de oorsprong van het gebruik bestaat twijfel, maar een ding is zeker: op de eerste maandag na Driekoningen eten de Antwerpenaren worstenbrood en appelbollen. Wij zochten voor jou enkele bakkers uit waar je naast de traditionele lekkernijen ook speciale varianten kan kopen.