Burgemeester Harry Hendrickx misnoegd over boomkap Natuurpunt

Burgemeester van Malle Harry Hendrickx (Democratische Beweging Malle) uitte dinsdagavond op Facebook zijn ergernis over de boomkap door Natuurpunt Voorkempen. Twee dagen voor de kaalslag vond daar vlakbij een boomplantactie plaats. Daarvoor kreeg Natuurpunt hulp van de politieke partijen uit Malle en Groen Zoersel.

0 reacties

 1. Natuurpunt Voorkempen vecht verdwijnen Hooybergbos aan bij Raad van State: “Voor ons is dit een noodrem”

  Natuurpunt Voorkempen vecht verdwijnen Hooyberg­bos aan bij Raad van State: “Voor ons is dit een noodrem”

  Natuurpunt Voorkempen trekt naar de Raad van State om de wettigheid van het Gemeentelijk ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Hooyberg in vraag te stellen. Daardoor zou ook het Hooybergbos verdwijnen voor nieuw industriegebied. Daartegen verzet Natuurpunt Voorkempen zich: “Wij zijn niet tegen een uitbreiding van industrie, maar het stuk bos is een natuurparel met bomen van honderd jaar oud. Dat vormt het habitat voor beschermde vleermuizen”, verduidelijkt Peter Keustermans, voorzitter van Natuurpunt Voorkempen (regio Malle-Zoersel).
 2. Van een houtbrander tot een glasblazer: deze 7 kunstenaars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen
  PREMIUM
  Regio Antwerpen

  Van een houtbran­der tot een glasblazer: deze 7 kunste­naars zetten hun deuren open tijdens Atelier in Beeld in de regio Antwerpen

  Van vrijdag 13 tot en met zondag 15 mei vindt Atelier In Beeld voor de allereerste keer live plaats. Het hele weekend lang kan je in meer dan 1.300 ateliers over heel Vlaanderen beeldende kunst ontdekken op de plaatsen waar ze wordt gemaakt. In totaal doen zo’n 2.000 kunstenaars mee. Wij selecteerden voor jou 7 ateliers in de ruime regio rond Antwerpen die je zeker moet bezoeken.