Het Ter Loke-bos
Volledig scherm
Het Ter Loke-bos © Stichting Kempens Landschap

Bos van 13 hectare in Oostmalle voortaan voor iedereen toegankelijk

MalleStichting Kempens Landschap heeft met financiële steun van de gemeente Malle een bos van 13 hectare gekocht van de vzw Ter Loke, die voornamelijk actief is in de jeugdzorg. Door deze aankoop wordt de groene long vlak bij het Provinciaal Vormingscentrum Malle voor iedereen toegankelijk. 

 1. Ooit maakte hij drugs in bad, nu heeft hij zijn eigen fietsenwinkel: hoe Yves (38) zijn leven totaal omgooide na 7 maanden cel
  PREMIUM
  Malle

  Ooit maakte hij drugs in bad, nu heeft hij zijn eigen fietsenwin­kel: hoe Yves (38) zijn leven totaal omgooide na 7 maanden cel

  Ooit maakte Yves Jochums (38) vloeibare GHB in zijn bad, dealde hij speed en gebruikte hij heroïne. Met het drugsmilieu heeft hij gebroken. Dankzij een werkstraf bij De Fietsdokter vzw in Schilde kweekte hij een passie voor fietsen repareren en verkopen. Sinds 1 maart heeft hij onder de vleugels van die vzw zijn eigen winkel: De Oostmalse Fietskliniek. “Dit heeft mijn leven weer glans gegeven”, vertelt Yves.
 2. 
Deze persoonlijkheidstesten worden het vaakst afgenomen bij sollicitaties (en zo bereid je je voor)
  Jobat.be

  Deze persoon­lijk­heids­tes­ten worden het vaakst afgenomen bij sollicita­ties (en zo bereid je je voor)

  Solliciteren is zo al behoorlijk zenuwslopend. Als je dan nog een vragenlijst voor je neus krijgt met stellingen over je persoonlijkheid, of rijtjes vreemde tekens met de opdracht om ze verder aan te vullen, wordt het wel heel moeilijk om je aanwervingskansen in te schatten. Waarom gebruiken recruiters zulke testen? En hoe bereid je je erop voor? Jobat.be vroeg het aan arbeidspsychologe Anke Van Canneyt.
 3. Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: “Ik besefte niet dat die vogel een baasje had”
  PREMIUM
  Malle/Antwerpen

  Jager die papegaai Rambo doodschoot, riskeert 4.000 euro boete: “Ik besefte niet dat die vogel een baasje had”

  De jager die in december 2018 papegaai Rambo doodschoot in Westmalle, hangt 4.000 euro boete boven het hoofd. Ook is het mogelijk dat hij het wapen waarmee hij de vogel neerhaalde zal verliezen. Het Openbaar Ministerie baseert die vordering op basis van inbreuken op de dierenwelzijnswet. De jager zelf vraagt de vrijspraak, omdat hij dacht op een exotische vogel te schieten.
 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Fonds voor verongelukte Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”
  Oud-Turnhout

  Fonds voor verongeluk­te Tinne Boes hielp al 55 jongeren aan diploma: “We geven hen de kans die Tinne nooit gekregen heeft”

  Het Fonds Tinne Boes bestaat 10 jaar. De ouders van Tinne richtten het fonds op nadat het meisje —samen met haar grootouders en nichtje — om het leven kwam bij een busongeval in Egypte. Zo'n 55 jongeren in moeilijke levensomstandigheden werden dankzij het fonds al richting een diploma geholpen. “Het geeft veel voldoening om die jongeren uit de pleeg- of jeugdzorg een duwtje in de rug te geven”, zegt Juul Boes.