De boomgaard op het domein de Renesse in Oostmalle staat er nu wat verloren bij, maar het moet op termijn weer een echte ontmoetingsplaats worden en het fruit moet dienen om eigen streekproducten te maken.
Volledig scherm
De boomgaard op het domein de Renesse in Oostmalle staat er nu wat verloren bij, maar het moet op termijn weer een echte ontmoetingsplaats worden en het fruit moet dienen om eigen streekproducten te maken. © Gemeente Malle

Boomgaarden moeten weer centrale rol gaan spelen: “Streekproducten van eigen kweek is de droom”

De gemeente Malle stapt mee in het project ‘Fruit met Pit’ met de bedoeling om de hoogstamboomgaarden op te waarderen. Het doet daarvoor beroep op het Regionaal Landschap De Voorkempen. De gemeente wil het aantal fruitbomen op openbaar domein ook opvoeren en denkt al aan producten van ‘eigen kweek’.

 1. Bistro Nobis lanceert afhaalburgers met vlees van de korte keten
  Malle

  Bistro Nobis lanceert afhaalbur­gers met vlees van de korte keten

  Bistro Nobis in Oostmalle komt met een origineel alternatief nu de restaurants moeten sluiten, maar nog wel afhaal mogen aanbieden. Het restaurant pakt vanaf deze week uit met een selectie afhaalburgers met vlees van de Kruishuishoeve in Westmalle. Chef-zaakvoerder Lowie Verheyen rekent dus op de Black Angus vanop de weide bij zijn zus Nele Verheyen. “We wilden ons onderscheiden van andere restaurants die een standaard afhaalmenu bovenhalen”, aldus Lowie.
 2. Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek
  PREMIUM
  Merksplas

  Na storm Ciara gooit nu Covid-19 roet in het eten: veldrijden in Merksplas zonder publiek

  Het zit de organisatie van de cyclocross in Merksplas echt niet mee. Nadat storm Ciara begin dit jaar al de allereerste editie op de Kolonie in het water deed vallen, is het nu corona dat voor een serieuze opdoffer zorgt. Er zal op 21 november wel gekoerst worden, maar dan zonder publiek en zonder vips. “We moesten aan de veiligheid denken en nog eens een zwaar financieel risico nemen zouden we niet overleven”, zegt Marc Van Gestel van de Hoogstraatse Spurters.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën
  Play

  Vissers gieren het uit wanneer hun geredde aap blijkt te kunnen waterskiën