Bewoners Dirk Janssens (links) en Kris Versmissen (rechts) in de Mostheuvellaan.
Volledig scherm
Bewoners Dirk Janssens (links) en Kris Versmissen (rechts) in de Mostheuvellaan. © Ewoud Meeusen

Bewonersprotest haalt niets uit: historische betonklinkers en paardenkastanjes Mostheuvellaan moeten wijken voor heraanleg

De bewoners van de Mostheuvellaan in Malle hebben donderdag een noodkreet gericht aan de gemeenteraad met de vraag om hun dreef met historische betonklinkers en paardenkastanjes te behouden. In de dreef zijn rioleringswerken gepland. Ze ijveren voor een fietsstraat met eenrichtingsverkeer en een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Het gemeentebestuur zal het rioleringsplan echter goedkeuren. Pidpa zal dus een omgevingsvergunning kunnen indienen voor de heraanleg van de straat. 

 1. Interesse in wetenschap, technologie, techniek en wiskunde? Neem deel aan STEM-workshop in De Notelaar
  Malle

  Interesse in wetenschap, technolo­gie, techniek en wiskunde? Neem deel aan STEM-work­shop in De Notelaar

  De gemeente Malle organiseert op woensdagnamiddag 23 juni in gemeenschapscentrum De Notelaar een workshop rond STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics). Leerkrachten, leiders van jeugdverenigingen, vrijwilligers voor de gemeentelijke STEM-academie of andere geïnteresseerden leren hoe ze kennis en vaardigheden op een interactieve en boeiende manier aan kinderen overbrengen.
 2. Paardenkastanjes en historische betontegels van Mostheuvellaan zullen toch verdwijnen

  Paardenkas­tan­jes en histori­sche betonte­gels van Mostheuvel­laan zullen toch verdwijnen

  Naar aanleiding van rioleringswerken van Pidpa plant de gemeente Malle de heraanleg van de Mostheuvellaan. De buurtbewoners verzetten zich, omdat het verwijderen van de originele betontegels en kastanjebomen het karakter van de historische dreef zou wegnemen. De gemeente heeft geprobeerd aan de vragen van de bewoners tegemoet te komen met een grootschalig onderzoek. Dat bleek onmogelijk, waardoor de werken toch doorgaan zoals gepland.