Bewoners Dirk Janssens (links) en Kris Versmissen (rechts) in de Mostheuvellaan.
Volledig scherm
Bewoners Dirk Janssens (links) en Kris Versmissen (rechts) in de Mostheuvellaan. © Ewoud Meeusen

Bewonersprotest haalt niets uit: historische betonklinkers en paardenkastanjes Mostheuvellaan moeten wijken voor heraanleg

De bewoners van de Mostheuvellaan in Malle hebben donderdag een noodkreet gericht aan de gemeenteraad met de vraag om hun dreef met historische betonklinkers en paardenkastanjes te behouden. In de dreef zijn rioleringswerken gepland. Ze ijveren voor een fietsstraat met eenrichtingsverkeer en een snelheidsbeperking van 30 kilometer per uur. Het gemeentebestuur zal het rioleringsplan echter goedkeuren. Pidpa zal dus een omgevingsvergunning kunnen indienen voor de heraanleg van de straat. 

 1. Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”
  Provincie Antwerpen

  Provincie zet schouders onder wekelijkse markten: “De markt is zowel een economisch als een sociaal gegeven”

  Maar liefst 52 van de 69 gemeenten van de provincie Antwerpen hebben een of meerdere wekelijkse markten. De provincie heeft daarom in april, niet toevallig de ‘Maand van de Markt’, een online bevraging gelanceerd onder de marktbezoekers om een beter zicht te krijgen op dit wekelijkse gebeuren. Met de resultaten van deze eerste verkennende studie gaat de provincie nu verder aan de slag om lokale besturen en hun vaste marktkramers beter te ondersteunen. “Onze markten moeten meer aantrekkingskracht krijgen”, zegt gedeputeerde Kathleen Helsen.
 1. Politie Voorkempen oogst lof met drugspreventieproject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezones”
  PREMIUM
  Brecht/Malle/Zoersel/Schilde

  Politie Voorkempen oogst lof met drugspre­ven­tie­pro­ject in middelbare scholen: “Dit is een voorbeeld voor veel politiezo­nes”

  De Lokale Politie Voorkempen organiseert al 25 jaar lang drugspreventielessen in de lagere scholen voor leerlingen van het zesde leerjaar, maar het project wordt nu fors uitgebreid. Omdat de lessen enorm geapprecieerd werden door leerlingen en scholen, zullen inspecteurs van de politiezone ook naar de middelbare scholen trekken in de vier gemeenten van de politiezone (Brecht, Malle, Zoersel en Schilde). Het parket van Antwerpen hoopt dat het project ook in andere zones zijn ingang kan vinden.
 2. Paardenkastanjes en historische betontegels van Mostheuvellaan zullen toch verdwijnen

  Paardenkas­tan­jes en histori­sche betonte­gels van Mostheuvel­laan zullen toch verdwijnen

  Naar aanleiding van rioleringswerken van Pidpa plant de gemeente Malle de heraanleg van de Mostheuvellaan. De buurtbewoners verzetten zich, omdat het verwijderen van de originele betontegels en kastanjebomen het karakter van de historische dreef zou wegnemen. De gemeente heeft geprobeerd aan de vragen van de bewoners tegemoet te komen met een grootschalig onderzoek. Dat bleek onmogelijk, waardoor de werken toch doorgaan zoals gepland.