Stiltecirkel aan AZ Voorkempen
Volledig scherm
Stiltecirkel aan AZ Voorkempen © emz

AZ Voorkempen en Bethanië vormen stiltecirkel voor Oekraïne

MalleHet conflict in Oekraïne laat ook het AZ Voorkempen in Malle en Bethanië geestelijke gezondheidszorg in Sint-Antonius Zoersel niet onberoerd. De overburen vormden donderdagmiddag allebei een stiltecirkel voor de slachtoffers van de oorlog. 

 1. “Mensenhandel is schering en inslag in ons land”: Journalist die grootste ‘slavenwerf’ ooit in ons land blootlegde, schrijft boek
  PREMIUM

  “Mensenhan­del is schering en inslag in ons land”: Journalist die grootste ‘slavenwerf’ ooit in ons land blootlegde, schrijft boek

  Na de documentaire, nu ook een boek: het Borealis-schandaal met 72 erkende (!) slachtoffers in de Antwerpse haven smeekt om gelezen, gezien en gedeeld te worden. En dat dankzij onderzoeksjournalist David Van Turnhout (41), die de grootste zaak van mensenhandel ooit in ons land blootlegde en er zo voor zorgde dat de politiek niet meer kon wegkijken. Een kijk in een zoektocht zonder einde in de krochten van de bureaucratie: “Of je neemt hem zelf in huis, of hij slaapt in de cel’, sneerde een agent toen ik melding maakte van een nieuw slachtoffer.”
  Antwerpen
 2. Schoonheidsspecialiste Kathleen (47) op weg naar assisen voor dood privébankier: “Ze herinnert zich niets van de feiten”
  PREMIUM

  Schoon­heids­spe­ci­a­lis­te Kathleen (47) op weg naar assisen voor dood privéban­kier: “Ze herinnert zich niets van de feiten”

  De raadkamer in Antwerpen stuurt de 47-jarige schoonheidsspecialiste Kathleen H. toch richting assisen. De beschuldiging: doodslag op Didier Van den Nieuwenhuysen, privébankier bij Belfius. De procureur wilde de feiten herkwalificeren naar ‘opzettelijke slagen en verwondingen’, maar Nina Van Eeckhaut, die de weduwe van Didier bijstaat, legt zich daar niet bij neer. “Zo’n afgezwakte betichting zou voor H. een beloning zijn”, zegt de advocate.
  Antwerpen