De gemeenteraad was donderdag opnieuw een hybride vergadering
Volledig scherm
De gemeenteraad was donderdag opnieuw een hybride vergadering © emz

“Als het in buurgemeenten kan, waarom dan niet in Malle?”: Oost-West wil livestream gemeenteraad

MalleDe gemeenteraad van Malle is donderdagavond opnieuw hybride doorgegaan. Het merendeel van de raadsleden was fysiek present, al waren negen raadsleden via videoconferentie op groot scherm aanwezig. Het publiek kon de zitting op een scherm in de foyer van De Notelaar volgen. Als dat allemaal kan, vraagt Paul Van Ham (Oost-West) zich af waarom de gemeenteraad echter niet gelivestreamd kan worden. 

 1. Onderzoek naar heraanleg Turnhoutsebaan in Antwerpen: “Verkeersveiligheid moét absoluut beter”

  Onderzoek naar heraanleg Turnhoutse­baan in Antwerpen: “Verkeers­vei­lig­heid moét absoluut beter”

  Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) heeft een consortium aangesteld om een volledige heraanleg van de Turnhoutsebaan in het Antwerpse district Borgerhout te onderzoeken. Het consortium bestaat uit het studiebureau Tractebel, het participatiebureau Endeavour en het ontwerpteam 51N4E. Er zal ook een participatietraject worden opgestart om buurtbewoners, verenigingen, scholen en handelaars bij de plannen te betrekken.
  Antwerpen
 2. RECONSTRUCTIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeesteren mogelijke bommenlegger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt
  PREMIUM

  RECONSTRUC­TIE. Twee ‘behulpzame burgers’ overmeeste­ren mogelijke bommenleg­ger in Antwerpen, maar worden zelf opgepakt

  Twee ‘behulpzame burgers’ hebben afgelopen nacht een mogelijke nieuwe aanslag verijdeld in Borgerhout. De twee mannen zagen een verdachte man ‘toevallig’ passeren en verwittigden de politie. Drie Nederlanders die mogelijk een bomaanslag probeerden te plegen, werden opgepakt. Maar later ook de behulpzame burgers zelf. De twee zijn familie van een jongeman die vorige week betrokken was bij een steekpartij in een snackbar. Een reconstructie.
  Borgerhout