De bezwaarschriften werden woensdag binnengebracht aan het gemeentehuis van Zoersel.
Volledig scherm
De bezwaarschriften werden woensdag binnengebracht aan het gemeentehuis van Zoersel. © Windstil

Actiegroep Windstil verzamelt meer dan 4.500 bezwaarschriften tegen vier windturbines

De actiegroep Windstil heeft 4.544 bezwaarschriften overhandigd aan de gemeenten Malle en Zoersel. Op die manier protesteren de inwoners fel tegen de komst van de vier windturbines op en rond het industriegebied De Schaaf-Delften op de grens van de twee gemeenten. “We zijn heel fier op dit resultaat. Het is een mooi staaltje van solidariteit tussen Oostmalle, Westmalle en Zoersel”, klinkt het bij Windstil. 

 1. Actiegroep Windstil plaatst banners in dorpskernen om strijd tegen vier windmolens kracht bij te zetten

  Actiegroep Windstil plaatst banners in dorpsker­nen om strijd tegen vier windmolens kracht bij te zetten

  De actiegroep Windstil heeft in de dorpskern van Westmalle verschillende banners geplaatst met simulatiefoto’s van het windturbineproject. Op die manier wil de burgerorganisatie zich verzetten tegen de vier windmolens die de drie privébedrijven Fingo, Mintjens Group en Tri nv plannen te plaatsen op en rond het industriegebied op de grens van Malle en Zoersel. Windstil hoopt nog zoveel mogelijk bezwaarschriften binnen te krijgen tegen het einde van het openbaar onderzoek op 5 juni. “De omwonenden moeten beseffen wat voor visuele vervuiling de windmolens met zich mee zullen brengen”, zegt woordvoerder Lieve Decorte.
 2. Sociale diensten ELZ Voorkempen vragen in brief snellere uitbetaling werkloosheidsuitkeringen
  Voorkempen

  Sociale diensten ELZ Voorkempen vragen in brief snellere uitbeta­ling werkloos­heids­uit­ke­rin­gen

  De Hulpkas voor Werkloosheidsuitkeringen verzuipt onder de toevloed aan tijdelijk werklozen. De sociale diensten van de gemeenten van Eerstelijnszone Voorkempen hebben gezamenlijk een brief geschreven aan de vakbonden en de Hulpkas met de vraag de uitkeringen sneller te betalen. “Veel vaker dan voordien moet ons OCMW voorschotten daarop betalen. Dat belast onze medewerkers met extra taken”, aldus Cindy Van Paesschen, onafhankelijk schepen voor Sociale Zaken in Zoersel.
 3. Primeur voor cyclocross Oostmalle: mobiele trailer voor snelle coronatests op events in gebruik genomen
  Malle

  Primeur voor cyclocross Oostmalle: mobiele trailer voor snelle corona­tests op events in gebruik genomen

  Het Antwerpse bedrijf HealthCare2Business heeft in samenwerking met Event Trailer Services een vloot mobiele testfaciliteiten ontwikkeld. De primeur is zondag weggelegd voor de Internationale Sluitingsprijs in Oostmalle. Hoewel er geen publiek is toegelaten, kunnen wel medewerkers van de veldrit zich gratis laten testen in een trailer. Na amper vijftien minuten kennen ze het resultaat.
 1. Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensoverschrijdend gedrag
  Play

  Nomi gaat uit de kleren tegen seksueel grensover­schrij­dend gedrag

 2. Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht
  Play
  bizar

  Vrouw wil geen masker dragen en trekt haar string over gezicht