Voorstelling van de windmolens op de Antwerpsesteenweg in Malle.
Volledig scherm
Voorstelling van de windmolens op de Antwerpsesteenweg in Malle. © Encon - Google Street View

Aanvraag omgevingsvergunning windturbines industrieterrein is ingediend: actiecomité maakt zich klaar tegenwind te geven

Energiespecialist Encon heeft bij de provincie een aanvraag ingediend voor een omgevingsvergunning voor vier windturbines aan het industrieterrein op de grens van Malle en Zoersel. Momenteel moeten de initiatief nemende bedrijven Mintjens, Tri NV en Fingo samen met Encon nog afwachten of het dossier volledig en ontvankelijk verklaard wordt. Pas dan beginnen de gemeenten met een openbaar onderzoek. Het actiecomité Windstil heeft de lokale burgers de voorbije dagen via Facebook en met flyers opgeroepen zich klaar te houden om bezwaar in te dienen.

 1. Infomarkt over geplande windturbines kan gemoederen bij buurtbewoners niet bedaren: “Wij zijn klaar om te procederen”

  Infomarkt over geplande windturbi­nes kan gemoederen bij buurtbewo­ners niet bedaren: “Wij zijn klaar om te procederen”

  De Malse bedrijven Mintjens, Tri NV en Fingo hebben maandagavond in samenwerking met energiespecialist Encon een infomarkt gehouden in het Provinciaal Vormingscentrum in Oostmalle over de geplande windturbines aan het industrieterrein op de grens van Malle en Zoersel. Op die manier wilden de initiatiefnemers de bezorgdheden bij de omwonenden en andere critici wegnemen. Dat verliep echter niet van een leien dakje.
 1. Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotioneerd"
  Play

  Zanger Udo over tunnel die naar zijn tante Annie Cordy vernoemd werd: "Erg geëmotio­neerd"

 2. Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"
  Play
  Blind Getrouwd

  Candice en Marijn leven zich uit in een offroad buggy: "Ik vind het wel tof als een man een beetje pit heeft"