De 255 vrijwilligers zamelden meer dan 2.000 kilogram zwerfvuil in.
Volledig scherm
De 255 vrijwilligers zamelden meer dan 2.000 kilogram zwerfvuil in. © Gemeente Malle

255 vrijwilligers zamelen samen meer dan twee ton zwerfvuil in (en sluikstorters dumpen nog wat extra)

MalleZo'n 255 vrijwilligers van twaalf verenigingen namen afgelopen weekend deel aan de grote zwerfvuilactie van de gemeente Malle. Ze zamelden niet minder dan 2.220 kilogram zwerfvuil in langs de 138 kilometer grachten en straatkanten. Het ging voornamelijk om sigarettenpeuken, verpakkingsmateriaal en mondmaskers in alle kleuren. Blijkbaar hadden enkele sluikstorters er nog wel wat extra afval naast de container gezet.

  1. BINNENKIJKER. Deze studenten vonden een pareltje van een kot in Antwerpen, van 400 tot 1.100 euro per maand: "Ik was op slag verliefd”
    PREMIUM
    Antwerpen

    BINNENKIJ­KER. Deze studenten vonden een pareltje van een kot in Antwerpen, van 400 tot 1.100 euro per maand: "Ik was op slag verliefd”

    60.000 studenten telt Antwerpen al, en daarmee is de stad de nummer drie na Brussel en Gent – Leuven telt er al een aantal jaren net iets minder. Maar met alsmaar stijgende huurprijzen wordt de zoektocht naar een betaalbaar kot steeds lastiger. Wij bezochten studenten die wél nog een verborgen pareltje vonden, in verscheidene prijscategorieën. “Ik blijf hier zo lang mogelijk wonen, liefst ook na mijn studies.”