De 255 vrijwilligers zamelden meer dan 2.000 kilogram zwerfvuil in.
Volledig scherm
De 255 vrijwilligers zamelden meer dan 2.000 kilogram zwerfvuil in. © Gemeente Malle

255 vrijwilligers zamelen samen meer dan twee ton zwerfvuil in (en sluikstorters dumpen nog wat extra)

MalleZo'n 255 vrijwilligers van twaalf verenigingen namen afgelopen weekend deel aan de grote zwerfvuilactie van de gemeente Malle. Ze zamelden niet minder dan 2.220 kilogram zwerfvuil in langs de 138 kilometer grachten en straatkanten. Het ging voornamelijk om sigarettenpeuken, verpakkingsmateriaal en mondmaskers in alle kleuren. Blijkbaar hadden enkele sluikstorters er nog wel wat extra afval naast de container gezet.

 1. De rijke, oude Nederlander in de grensstreek... blijkt tegenwoordig pak jonger (en niet zó rijk) te zijn
  PREMIUM
  Turnhout

  De rijke, oude Nederlan­der in de grens­streek... blijkt tegenwoor­dig pak jonger (en niet zó rijk) te zijn

  Nederlanders in de Kempen, dat zijn voornamelijk rijke mensen die hier een grote villa gekocht hebben om van fiscale voordelen te genieten. Althans, zo zien we het nog vaak, terwijl we dat beeld anno 2021 bij moeten stellen. Want intussen zijn het veeleer jonge Nederlanders die de huurmarkt in de grensregio overspoelen. En zij hebben zo hun eigen redenen om dat te doen.
 2. Café Trappisten klinkt op vlotte heropening: “Drang naar trappist is zo groot, dat we het onze klanten niet kunnen aandoen om gesloten te blijven”
  PREMIUM
  Malle

  Café Trappisten klinkt op vlotte heropening: “Drang naar trappist is zo groot, dat we het onze klanten niet kunnen aandoen om gesloten te blijven”

  Na bijna zeven maanden wachten kunnen we zaterdag eindelijk weer op café of restaurant. Al mag de horeca enkel terrassen openen. Nancy Smet (46) en Johan Willekens (52) van Café Trappisten in Westmalle hebben nog even getwijfeld of dat met het wisselvallige Belgische weer wel doenbaar is, maar besloten er dan toch volop voor te gaan. “We hebben ons terras zelfs uitgebreid. Laat ons hopen dat het zonnetje schijnt”, lachen de uitbaters.
 1. Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen
  Play

  Vrouw die speed dealt op heterdaad betrapt, politie valt meteen huis binnen

 2. Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype
  Play

  Bruiswater met fruitsmaak én alcohol: de nieuwste hype